Noww logotype complete@0,5x

Pustervik

Pustervik, Järntorgsgatan 12, 41301, Gothenburg
 1. Pustervik

  Machine Head | Pustervik, Göteborg

  MACHINE HEAD TILL SVERIGE! Machine Head är Oakland-bandet som blivit något av fullblodsproffs i metalvärlden - med åtta album bakom sig, från och med debuten "Burn My Eyes" från 1994 (med den klassiska singeln "Davidian"). Snart släpps Machine Heads nionde(!) album "Catharsis" - och det innebär CATHARSIS WORLD TOUR 2018! Den 2 maj kommer bandet till Sverige och Pustervik i Göteborg. Biljetterna släpps fredag 29 september klockan 10.00 via LiveNation.se Sångaren och frontmannen Robb Flynn beskriver den kommande turnén bäst: "We have had an awesome and productive break writing our new album, 'Catharsis', but now it's time for MACHINE HEAD to go melt some faces." Med ett nytt album och monsterlåtar som "Locust", "Davidian", "Is there anybody out there?" och "Darkness Within" så kan vi lätt säga att Bay Area-bandets konsert på Pustervik den 2 maj blir en av vårens hårdaste och mest efterlängtade! Ses i Göteborg!

 2. Pustervik

  Godspeed You! Black Emperor | Göteborg

  Biljettsläpp onsdag 11 oktober kl 10.00 ************************************** 11 april Stockholm, Vasateatern 12 april Göteborg, Pustervik 13 april Oslo, Rockefeller 14 april Malmö, Slagthusets Teater ************************************** Alla som hävdar att Godspeed You! Black Emperor är världens bästa band tänker vi inte protestera högljutt mot. Ljudarkitekterna från Kanada har sedan mitten av 90-talet sammanfattat livet och allt däremellan i sina hypnotiska och manglande epos utan att säga ett ord. Samtidigt har de inte gjort annat än att berätta, förmedla och kommunicera. Nyligen släppte bandet album nummer sex i ordningen, övermäktiga Luciferian Towers, och i april återvänder Godspeed You! Black Emperor till Sverige för tre spelningar – 11 april på Vasateatern i Stockholm, 12 april på Pustervik i Göteborg och 14 april på Slagthusets Teater i Malmö. Biljettsläpp onsdag 11 oktober klockan 10.00. Montrealgruppen Godspeed You! Black Emperor har sedan start plöjt fram som en pråm genom musiklandskapet utan att tagit hänsyn till vad som stått i vägen. Många är vi som genom åren har körts över och kastats ombord och sedan dess vägrat att kliva av. Deras massiva och instrumentala postrock bygger upp ljudbilder så fyllda av komplexitet att du inte kan göra annat än kapitulera. Med det sagt så är det få band som på samma gång kan vara så inbjudande. Av Godspeed You! Black Emperor vill du bara ha mer. Under 2000-talet tog bandet ett långt avbrott, men har sedan återkomsten dunkat ut tre alster, varav det tredje Luciferian Towers landade under hösten. Hittills har albumet hyllats unisont och beskrivits som en spännande utveckling för ett band i ständig förändring. Det kan vara som meditation att lyssna på Godspeed You! Black Emperors skivor, men att uppleva det hela live är som att bli pånyttfödd. Stora ord till stort band. Som sig bör.

 3. Pustervik

  OMD | Pustervik, Göteborg

  ** BILJETTER UTE NU ** På en grundskola i Meols vid Merseyside i England för snart 40 år sedan träffades två pojkar, som när de nådde tonåren skulle bli gitarrtrötta till den grad att de letade sätt att uttrycka det på i olika band innan de fann det i varandra. Andy McCluskey och Paul Humphreys har känt varandra i många långa år, väldigt mycket av den tiden har gått åt att skapa musik tillsammans i det pionjärande bandet Orchestral Manoeuvres in the Dark, känt för världen som OMD. 2018 åker de på turné som duo och den 6 februari besöker de Göteborg för en spelning på Pustervik. Med sitt 13:e album ”The Punishment of Luxury” fastslog OMD i september 2017 en sanning musikvärlden i stort redan vet om: inte bara är bandet ett av de viktigaste i synthens och den elektroniska musikens historia, det är även ett av de mest stilbindande överhuvudtaget. Även nu, elva år in i återföreningen efter uppbrottet tio år desförinnan och tre decennier in i karriären, fortsätter OMD jobba på deras grundrecept och utvecklas i takt med hur tiden och musiken förändras: albumet skrevs, spelades in, producerades, mixades helt av McCluskey och Humphreys, och låter som ett band i högform. Efter en hyllad turné under 2017 omformar OMD sin liveupplevelse för nästa runda, genom att fokusera på bandets rötter: över tio spelningar i åtta europeiska länder återvänder McCluskey och Humphreys till att spela på samma sätt som de gjorde på debutspelningen hos Eric’s Club i hemstaden Liverpool, bara de två och de teknologiska underverk till instrument de använde till att skapa epokdefinierande och futuristiska poplåtar. Åldersgräns: 18 år Dörrar: 19.00 | På scen: 20.00 Presenteras av KB West

 4. Pustervik

  Iron & Wine I Göteborg

  Luger, Pustervik & Woody West Lördagsklubb Presenterar IRON & WINE (US) 20/1 Pustervik kl 19.00 Dj's: Woody West Residents Med sin hyschade om än expressiva stämma skapar Iron & Wine tidlösa låtstycken. Genom att låta den ackompanjeras av en akustisk gitarr får han tid och rum att försvinna, och det som började som ett sovrumsprojekt har nu utvecklats till en blomstrande karriär fullproppad av skönljudande höjdpunkter. I fredags släppte Iron & Wine sitt sjätte studioalbum – tematiska Beast Epic – som redan nu känns som ett av årets starkaste indiesläpp. Med det i ryggen står det även klart att han kommer att besöka Sverige för två fullspäckade helkvällar i den finstämda musikens tecken – 18 januari på Nalen i Stockholm, och 20 januari på Pustervik i Göteborg. Efter att ha upptäckts av skivbolaget Sub Pop och gett ut ett hyllat debutalbum, så var det med album nummer två som saker började ta fart för Sam Beam och hans Iron & Wine-projekt. Albumet Our Endless Numbered Days är ett giv som på många sätt definierade indiefolken på 00-talet, och fick Beam att börja jämföras med artister som Nick Drake och Simon & Garfunkel. I samma veva började hans musik att användas i flertalet filmer och TV-serier – just på grund av dess förmåga att sätta ord på känslor och förklara det som annars känns omöjligt att förklara. Alla som i helgen har lyssnat in sig på Beast Epic vet att det är ett album som skapat för liveformatet. Ta chansen och se Iron & Wine på två intima platser i vinter! Efter Iron & Wine fortsätter Woody West Lördagsklubb med Dj's natten igenom!

 5. Pustervik

  Suicideboys, Pustervik

  BILJETTER SÄLJS VIA TICKETMASTER.SE Biljettpris: 295 kr + serviceavgift Åldersgräns: 18 år Sommarens konsert på Bråvalla Festival blev en kaotisk succé. Nu återvänder den amerikanska hiphopduon $uicideboy$ till Sverige. Oavsett om du såg dem i somras eller inte bör du inte missa då $uicideboy$ kommer till Pustervik 18 januari. Med en helt sanslös utgivningstakt och ett till synes kroniskt behov av att flytta gränser håller $uicideboy$ på att etablera sig som en av hiphopvärldens snabbast expanderade akter. Uppfödda på allt från Three 6 Mafia och Lil Wayne till Misfits och Slayer började kusinerna Ruby da Cherry och $lick $loth göra musik ihop 2014. Sedan dess har allt gått oerhört fort. För varje släpp har New Orleans-duon flyttat fram sina positioner och utan egentlig backning eller uppmärksamhet från de större medierna har $uicideboy$ blivit ett av de tunga namnen inom undergroundvegetationen av cloud rap. Med labeln G59 Records som basecamp och SoundCloud som hemmaplan har $uicideboy$ byggt upp en stadigt expanderande fanbase och numera blir allt duon rör vid miljonstreamat. Efter fjolårets ambitiösa samling har $uicideboy$ i år fortsatt pumpa ut kapitel av deras EP-svit ”Kill Yourself”.

 6. Pustervik

  Jul med Franska Trion + Sumie | Pustervik, Göteborg

  ** BILJETTER UTE NU ** Nu är det åter dags att fira jul med Franska Trion! I slutet av september släpps trions åttonde album “Los Angeles”, och den 16 december bjuder bandet på rejäl julstämning på Pustervik! Franska trions musik är svår att beskriva men lätt att älska. Kanske är det någon slags rock. Eller blues, eller jazz. Den passar inte in någonstans men ändå överallt. Texterna är ett kapitel för sig, banala och mångfacetterade, lustiga och hemska, sorgliga och hoppfulla. Levererat av frontfiguren Matti Ollikainens passionerade, desperata och fullständigt oförställda röst. Tillsammans med vapendragarna Thommy Larsson (trummor) och Viktor Turegård (bas) är det en konstellation som fullständigt exploderar live. Med förra årets brak-succé på Pustervik i backspegeln är det med glädje vi kan meddela att bandet kommer tillbaka och ser till att julen börjar på riktigt! Vi ser fram mot att höra nytt material men såklart också att det blir några sånger från bandets klassiska julskiva ”Våra mest älskade julsånger”. Förutom detta så kommer tomten på besök och delar ut julklappar, och i baren kan du ta dig en jul-shot. Inte annat än att man längtar till juletid! SUPPORT: Sumie Den 10 november släpps Sandra Sumie Naganos andra skiva ”Lost in Light” på Bella Union. De självbetitlade debutskivan var en succé bland kritiker och lyssnare och Sumies lågmälda men dynamiska folk-indie blev en snackis. Sumies musik är som att bege sig ut på en resa fylld av drama och mysterium. Det är ofta väldigt snyggt, inte sällan drömskt och alltid väldigt, väldigt bra. Det är på ett sätt två ganska olika akter som delar scen när det blir Sumie som agerar support-akt för Franska Trion. Fast där musiken kanske skiljer de bägge akterna åt så förenar äktheten i uttrycket dem. Med andra ord, bered er på en kväll fylld till bredden av kvalité! Åldersgräns: 18 år Dörrar: 19.00 | På scen: 19.30 Presenteras av KB West

 7. Pustervik

  Royal Republic | Pustervik, Göteborg

  Malmöbandet Royal Republic slog igenom 2010 med debutalbumet “ We Are The Royal” som innehöll hitsinglarna “ Full Steam Spacemachine”” och ”Tommy-Gun” som nått nästan 9 miljoner streams på Spotify. Bandet fick bl.a. tre #1 singlar på Bandit Rocks ”Most Wanted” lista och singeln ”Tommy Gun”#1 på MTV Rock Charts. Andra albumet ” Save The Nation” kom två år senare. Sen 2014 har bandet arbetat med sitt tredje album ”Weekend Man” som släpptes i februari 2016. De är ett explosivt liveband som spelar i samma liga som The Hives och lämnar ingen festivalbesökare besviken. Med Royal Republic vet man att det blir fullt ös på scen! Insläpp kl 19:00 18 år 275 kr Varmt välkomna!

 8. Pustervik

  Danko Jones + Skraeckoedlan | Pustervik, Göteborg

  ** BILJETTER ÄR SLÄPPTA ** Nu kan vi glädja alla Danko-fans med att trion återvänder till Pustervik i höst - med nya albumet Wild Cat i bagaget. Support blir inga mindre än svenska Skraeckodlan! Alla som har sett bandet live vet att de kan förvänta sig en konsert i absoluta världsklass. Eller som de har beskrivits: ”The world’s most entertaining hard rockers” - Spin "Danko Jones might just be the best band in the world” – NME Kanadas stoltheter står bakom hits som "Had Enough", "Gonna be a fight tonight", "I think bad thoughts" och "My Little RnR" från senaste albumet Wild Cat. Vi längtar efter att få se alla Dankos ösiga låtar framförda med den rockiga och punkiga attityden som enbart Danko Jones kan förmedla. SUPPORT: Skraeckoedlan Åldersgräns: 18 år Dörrar: 19.00 | På scen: 20.00 Presenteras av KB West

 9. Pustervik

  The Sounds, Pustervik

  BILJETTER SÄLJS VIA TICKETMASTER.SE Åldersgräns: 18 år ”Hit Me”, ”Living In America”, ”Painted By Numbers”, ”No One Sleeps When I’m Awake” och ”Shake Shake Shake” för att nämna några - listan över The Sounds toppsinglar kan knäcka de flesta Greatest Hits-samlingar. Förra året fick hitfamiljen tillökning av singeln ”Thrill”, som även finns med på The Sounds aktuella EP ”The Tales That We Tell”. Genom att kombinera driven indierock med oemotståndliga synthslingor samt fronta allting med en högenergisk sångerska hittade The Sounds sitt magiska recept i Helsingborg under 90-talets slutspurt. Då de tre år senare albumdebuterade var succén ett faktum: Först Sverige, sen USA och resten av världen - alla ville ha en del av bandet. Sedan dess har soundet utvecklats och The Sounds har fått en djupare botten. Men två omistliga faktum har aldrig förändrats: 1. The Sounds vet hur de skriver avväpnande låtar som blir omedelbara favoriter. 2. Live kör de över det mesta som någonsin gått ombord på en turnébuss. Nu får vi på nytt chansen att svepas med utav ett av landets i särklass bästa liveband – The Sounds spelar i Göteborg 6 december!

 10. Pustervik

  Loney dear | Göteborg

  Biljetterna är släppta! ***************************** LONEY DEAR TILL GÖTEBORG! Kritikerrosade Loney Dear kommer till Pustervik den 30 november och intresset för mannen som hyllas av sin skivbolagsdirektör Peter Gabriel är mycket stort! Konserten på Nalen i Stockholm i november är redan slutsåld och frågan är om inte det kommer ett lämmeltåg till Göteborg med Loney dear-fans från resten av riket då det nya albumet rosats i press och av fans från norr till söder? ”Loney dears nya platta är så besvärande bra att den har dåligt inflytande över min arbetsmoral”, skrev ett fan på Twitter. Göteborgspostens Jan Andersson gav Loney dears nya album 4 blinkande fyrar och skrev: ”Han kräver din uppmärksamhet och ditt fulla fokus. Så gör dig själv en tjänst, stanna upp och lyssna ett par gånger på vackra Lillies eller avslutande There are several Alberts here”. Jan Gradvall hyllar i DI Weekend hans scenpersona och många tv-tittare och kritiker har lyft fram hans fantastiska framträdande på Ebbots Ark. För att tala klartext: missa inte Loney dear på Pustervik och skynda dig att försäkra dig om en biljett till konserten.

 11. Pustervik

  The Horrors 25 NOV

  Efter att ha delat med sig av singeln ”Machine” – bandets första nya låt på tre år – kan vi idag meddela att The Horrors kommer till Stockholm och Göteborg i november. I ryggen har de då sitt efterlängtade femte album ”V” (ute 22 september). De kan ofta vara elektroniska och experimentella, de är alltid hyllande av en stolt engelsk tradition av melankolisk och syntdriven post-punk, men The Horrors vet också att kraften inuti högljutt gitarrknaster ibland är allt som behövs för att förtrolla en publik. Sedan 2005 har kvintetten från Southend i England gjort sitt bästa för att skriva in sig i musikhistorieböckerna som ett band vars stora gärning är att föra musiken de själva älskar framåt: den garagerock och new wave som bandmedlemmarna pratade om när de DJ:ade och grävde efter obskyr vinyl som ungdomar är roten i musiken de skapar – ofta punkig och rik på oljud och genreblandande men också alltid med en stark melodisk botten och övergripande popådra. De är ibland ett rockband som spelar pop, ibland ett popband som spelar punk, men alltjämt ett band som gärna hämtar från olika stilar för att skapa musiken som är så typisk The Horrors. Den 22 september släpper The Horrors sitt efterlängtade femte album ”V” som följs av en turné i Europa. Albumet har producerats av Paul Epworth, som tidigare samarbetat med bl.a FKA Twigs, Lorde, Rihanna, Adele, London Grammar, Florence and the Machine, Coldplay, U2 och Paul McCartney.

 12. Pustervik

  Woody West Presenterar Good Harvest

  GOOD HARVEST 23/11 Pustervik kl 19.00 Dj's: The Woody Crew Good Harvest, som består av Hanna Enlöf och Ylva Eriksson, träffades när de spelade i samma band i hemstaden Falun. När bandet splittrades insåg duon att de inte behövde några andra än varandra, akustiska gitarrer och utsökt sammanflätat stämsång för att kunna skapa den känslofyllda musik de ville. Sagt och gjort – Good Harvest bildades. Genombrottet kom med en hyllningscover till Joni Mitchell, ”Woodstock”, vars livevideo i skrivande stund har nått nästan tre miljoner visningar på Facebook. En av duons stora fans är Per Gessle, som nästan direkt signade Good Harvest som första akt ut till sitt egna skivbolag. Förra hösten agerade duon förband åt Christian Kjellvander under dennes Sverigeturné, och i sommar har de även öppnat för självaste Kris Kristofferson samt Per Gessle under deras Sverigespelningar. Debutskivan "In a Life and Place Like This" uppfyller alla förväntningar med tydliga rötter inom folk, americana och singer/songwriter-scenen utfört med en hisnande kompetens och enorm skicklighet. ”De gitarrbaserade låtarna låter ytterst kompetenta, välkomponerade, intrikata. Jag förstår Per Gessle som sagt att han blev helt knäckt första gången han hörde Good Harvest och sajnade dem som första akt till sitt nya bolag. »Det är otroligt skickligt gjort«, säger Gyllene Tider-mannen.” - Sonic Magazine

 13. Pustervik

  Red Fang + Honeymoon Disease | Pustervik, Göteborg

  ** BILJETTER UTE NU ** Oregons stoltheter Red Fang, ledda av sångaren Bryan Giles, är äntligen på väg till Göteborg! Med sin uppskattade mix av heavy metal och stoner rock har bandet skapat ett namn för sig sedan den självbetitlade debuten släpptes 2009. Den 21 november hälsar vi dem välkomna till Pustervik tillsammans med Honeymoon Disease som support! RED FANGs fyra album, senaste "Only Ghosts" 2016, har alla hyllats och skapat fantastiska möjligheter för bandet. De har spelat på stora festivaler och öppnat för band som Mastodon samt svenska Opeth och In Flames. Med låtar som ”Blood Like Cream” (som bandet även uppträdde med hos David Letterman), ”Wires” och ”Prehistoric Dog” så har Red Fang blivit ett av de hetaste namnen inom sin genre. Support: Honeymoon Disease Honeymoon Disease släppte sitt första album “The Transcendence” på Napalm Records 2015. Bandet har sedan dess återkommande turnerat och gjort datum över hela Europa med band som Avatarium, The Vintage Caravan, Dead Lord, RavenEye och Horisont. Bandet har även delat scen med Imperial State Electric, Graveyard, Bombus, Year of the Goat och The Order of Israfel. Honeymoon Disease släpper sitt nya album “Part Human, Mostly Beast” den 27 oktober på The Sign Records. Nu gör bandet sig redo att värma upp Pustervik ordentligt som support till Red Fang! Är du svag för tung rock är detta inget du vill missa i höst! Åldersgräns: 18 år Dörrar: 19.00 | På scen: 20.00 Presenteras av KB West

 14. Pustervik

  Woody West Lördagsklubb! Live: SOLEN

  Woody West Lördagsklubb! Live: SOLEN Dj's woody-Kim & friends (klubben) + Country-Kristina (Matsalen) SOLEN Solen har under sina sex levnadsår etablerat sig som ett av landets mest självklara liveband. Men när man har gått och blivit självklar måste man genast ta livesetet till nya nivåer för att publiken inte ska tappa intresset, och det är just vad Solen gjort. I höst är Solen tillbaka med en ny miniturné där de har ett helt nytt livekoncept. Eller de har för första gången ett koncept, rättare sagt. Efter vårens, enligt dem själva, succéturné kan de inte längre titulera sig själva som underdogs vilket gör de inte kan bete sig som underdogs heller. Därför har turnébudgeten höjts, nya låtar skrivits, raidern uppdaterats, scenkläder inhandlats och nya mellansnack skrivits.

 15. Pustervik

  Woody West Presenterar Jesca Hoop (US)

  JESCA HOOP (US) 18/11 Pustervik kl 19.00 Dj's: Country-Kristina Bohemiska folkindiesångerskan Jesca Hoop från Californien är en exceptionell begåvning vars talang gjort henne högt ansedd bland sina kollegor, kritiker och publik genom en rad uppmärksammade album på senare år. I år kom plattan ”Memories Are Now” via kvalitetslabeln Sub Pop, ett album hon skapat ihop med unga producentgeniet och gitarrfenomenet Blake Mills (Alabama Shakes, Jenny Lewis, Jim James) där de strävat efter fånga så mycket livekänsla för att göra inspelningarna avskalat sparsmakade fyllda av närvaro, råhet, mänsklighet och intensitet. På ”Memories Are Now” förenar Hoop sina excentriska och gåtfulla sånger med sina starkaste, mest självklara melodier hittills i karriären. Genom åren har Jesca Hoop förknippats med New Weird America-scenen och artister som Johanna Newson, Devandra Banhart och Alela Diane och hennes verk brukar jämföras med Joni Mitchell, Paul Simon och Vashti Bunyan. Härom året släppte hon tillsammans Iron & Wine’s Sam Beam duettalbumet ”Love Letter for Fire”, ett alldeles strålande folkalbum och sidoprojekt. Jesca Hoop’s majestätiska utstrålning och röst tar en självklar plats i hennes egensinniga musik och de som ger sig in i hennes magiska folkmelodier kommer bli rikligt belönade av hela hennes musikaliska rike.

 16. Pustervik

  Erik Fastén LIVE Fri Entré

  Singer/Songwritern från Göteborg släpper sin debutplatta "10 Songs" på Adore Music 3 november. Detta firas med en spelning på Pustervik fredag 17 november Erik skriver musik som är spröd, känslosam och stämningsfull. Paralleller kan dras till folksångare som Elliot Smith eller Nick Drake men spår av indierock typ Dinosaur Jr går också att finna. Med på scenen denna kväll är Erik Ivarsson - Elgitarr Per-Gunnar Juliusson - Klaviatur och trummor Dusica Cvijanovic - Viola Fri Entré

 17. Pustervik

  Woody West Presenterar Willy Tea Taylor (US)

  WILLY TEA TAYLOR (US) 16/11 Pustervik kl 19.00 Dj's: The Woody Crew Såhär säger Pierre Hellqvist - Chefredaktör på Sonic Magazine "One of the most important American singer/songwriters of our time” skrev altcountrybibeln No Depression. Ifall du tycker det låter som en musikjournalistisk överdrift i mängden kommer du ändra dig så fort du hör Willy Tea Taylors låtar, som med hjärta och precision ringar in essensen av att vara människa. Du råkar inte ofta på någon som Willy Tea Taylor. I hans försiktigt framplockade och fyrsträngade folkvisor är det förflutna, för att låna av Faulkner, aldrig förgånget, det är inte ens förflutet. Då och nu och något vi ännu inte vet vad det utmynnar i länkas samman av poesin, värmen, den aldrig falnande glöden av humanism. Där många stilmedvetna folksångare, för det är nog som sådan vi främst känner den lantlige kaliforniske skäggmurveln, inte sällan gödslar med ord kännetecknas Willy Tea Taylors lyrik av motsatsen till överflöd. Likt Guy Clark går han rakt på kärnan, håller fast vid den, delar lugnt och metodiskt med sig av den. Taylor sjunger om tillvarons små ting så att vi verkligen fattar att i det lilla gömmer sig inte sällan livets verkligt stora. Han gör det med ett betydande mått av förundran men också en vetskap om alltings skörhet och vår egen roll i detta. Han gör det kanske framför allt utan ett uns av cynism. Det är sannolikt få individer som upplevt en hel konsert med Willy Tea Taylor utan att få sina ögon fyllda av tårar eller att bli uppfylld av kraften i att få leva. Utan att förställa sig det minsta besitter han den lågmälda förtrolighet, den naturliga intimitet, den tröstande famn vi alla då och då har behov av att möta.

 18. Pustervik

  Mark Lanegan Band 15 NOV

  Den amerikanske singer-songwritern Mark Lanegan gjorde sig ett namn under nittiotalet som frontperson för grungebandet Screaming Trees, och har förvaltat det ryktet väl med sitt egna solomaterial. Med tio soloalbum på sitt CV och en mängd andra projekt ­– bland annat ett flertal samarbetsalbum med Isobel Campbell, The Gutter Twins-projektet tillsammans med Afghan Whigs-frontmannen Greg Dulli och inhopp i Queens of the Stone Age – har Mark Lanegan hållt sig upptagen. Senast i våras bjöds vi på nytt av Lanegan, som då han basunerade ut albumet ”Gargoyle" – det kanske främsta på år. Albumet var sedvanligen en uppvisning i både låtskriveri och leverans, och lämnade ingen som gillar Mark Lanegan besviken. I höst tar Lanegan med sig tidigare nämnda album ut på vägarna, och stannar till för två spelningar i Sverige. 15 november spelar han på Pustervik i Göteborg, och 18 november på Debaser Strand i Stockholm.

 19. Pustervik

  Woody West Presenterar Daniel Romano (CAN)

  DANIEL ROMANO (CAN) 7/11 Pustervik kl 19.00 Dj's: Mexicali Det rastlösa geniet och rock’n’rollkameleonten Daniel Romano tar nästa steg på sin kreativa resa med nya albumet ”Modern Pressure”. Plattan är en spirituell uppföljare till förra årets album ”Mosey” där Romano fortsätter utforska och upptäcka retroklingande rock’n’roll, country och psychedelia på ett sätt som tidlöst glider mellan sin samtid 2017 och 1967. En sann renässansman och modern rebell som aldrig låtit sin inspiration, vision eller musik styras av omvärldens förväntningar. Denna mångkonstnär är stor Sverigevän och ”Modern Pressure” är inspelade under minimalistiska former i en stuga i de värmländska skogarna tillsammans med kollegan Kenneth Meehan under några veckor förra sommaren, med stråk- och blåsarrangemang pålagda hemma i Toronto. Resultatet är bländande, resultatet av hämningslös inspiration rinner genom de i vanlig ordning briljanta sångerna, fulla med alltid lika begåvade texter, storslagna och eklektiska arrangemang inspirerade av storheter som Lee Hazlewood, Leonard Cohen, Serge Gainsburg, Randy Newman och Bob Dylan. Daniel Romano har via moderna kultklassiker som countryklassikern ”Come Cry With Me”, mästerliga ”If I’m Only One Time Askin’” och majestätiska ”Mosey” etablerat sig som en av de främsta låtskrivarna på den moderna neo-outlaw-scenen och av sin generation. ”Modern Pressure” släpps av världens just nu hetaste americanalabel New West (Nikki Lane, The Deslondes, Justin Townes Earle), platta hyllas redan världen över och på kommande turnén fortsätter triumftåget för Daniel Romano och hans band The Trilliums.

 20. Pustervik

  Woody West Presenterar Leif Vollebekk (CAN)

  LEIF VOLLEBEKK (CAN) 6/11 Pustervik kl 19.00 Dj's: The Woody Crew Leif Vollebekk är en av de där tidlösa musikaliska begåvningar som känns en särskilt hemlighet trots att ryktet om begåvningen för längesedan spridits bland kritiker, musiker, fans och musikälskare. En ung folkindie-singer/songwriter från Montreal som efter ett par album kritikerhyllad album, ett flertal turnéer där han delade scen med artister som Suzanne Vega, Angus & Julia Stone, Daniel Lanois och Basia Bulat och spelat på festivaler som SXSW, End of the Road och Newport Folk Festival kände att han behövde hitta sin egen röst. I vintras släpptes aktuella albumet ”Twin Solitude”, en platta som gör upp med tidigare erfarenheter och som handlar om att finna sig själv. Något som Vollebekk lyckas med på ett oerhört imponerande och självklart vis och framstår som en av folkindiescenens största talanger i processen. “I used to think, ‘This will be kinda like a Neil Young song,’ ‘This will be kinda like a Bob Dylan song,'” Vollebekk says. “I kinda ran out of people to imitate. And then there was just me”. ”Twin Solitude” släpps via lilla kanadensiska kvalitetsindielabeln Secret City Records som även släpper originella begåvningar som Basia Bulat, Patrick Watson, The Barr Brothers och Owen Pallett. De som såg såg Leif Vollebekk som support till Gregory Alan Isakov tidigare i våras vet att han inte är en hemlighet så länge till.

 21. Pustervik

  Sarah Klang & Arvid Nero på Swell Lördagsklubb 4 Nov

  Swell presenterar nöjsamt Sarah Klang LIVE Arvid Nero agererar denna kväll supportakt! DJ´s Tess Austin & Frida Learnsteel Klangs ljudbild är lika unik som hennes röst som placerar lyssnaren i hennes eget universum. Inspirationen finner hon i gamla brudklänningar, Barbara Streisand, 80-talsfarsor och plastblommor. Med endast två singlar släppta har Sarah Klang redan begeistrat lyssnare över hela världen med sin melankoliska charm. Debutsingeln Sleep släpptes 2016 och tidigt 2017 ankom andra singeln Strangers, hyllad av både press och lyssnare. Under året har Klang spelat på festivaler och klubbar för trollbundna själar. Parallellt har hon spenderat tid i studion tillsammans med producenten Kevin Andersson för att arbeta på debutalbumet som anländer tidigt 2018. Nya singeln Left Me On Fire släpps i september och är mixad av Thom Monahan (Pernice Brothers, Devandra Banhardt, Vetiver, Beachwood Sparks mfl). De lyckliga som bevittnade Sarahs spelning på Folkteatern under Way Out West vet, att vi just nu ser en världsstjärna födas framför våra ögon, i vår hemstad, från vår hemstad. Något som är lika unikt och dramatiskt som en solförmörkelse. Arvid Nero har vi sett och hört, inte bara på stadens alla scener, men också på gator och torg. Den mycket båvade Arvid spelar soul och annat däromkring med en egen stark prägel och även han med en röst av världklass! Efter konsert blir det självklart dans! Stök och sväng!

 22. Pustervik

  Songs of Boda & Easy October LIVE

  Bakom namnet Songs of Boda står singer-songwritern Daniel Skoglund och 2015 släpptes albumet ”Loophole” där gitarrdrivna och atmosfäriska ”Where My Hands Might Go” nått många öron. Med sin röst och en Jazzmaster som främsta vapen kränger musiken mellan lågmält och energiskt, grovt och detaljrikt med åtminstone ett ben stadigt i den amerikanska traditionens sväng och uttryck. Loophole släpps nu äntligen på vinyl så det blir lite utav en releasefest 2.0 denna kvällen. Daniel har också synts som gitarrist med Daniel Norgren, Rambling Nicholas Heron, Daniel Johnston Men det är under egen flagg som SoB släpper ny skiva i början 2018. I oktober släpps första singeln "Hardball" – Hardball handlar om hur vi alltid har svansen bak. Hur långt vi än färdas eller utvecklas så är relationen till sin egen existens det mest utmanande och skrämmande. Ett faktum som återkommer som en läderkula i fejset om och om igen. Under namnet Easy October har indie/folk-artisten Kristoffer Hedberg turnerat flitigt i Europa och spelat in både helt solo och i olika konstellationer och sättningar. Namnkunniga musiker och artister såsom Andreas Kleerup, Kristofer Åström och Nikke Ström är bara några av de som varit en del av Easy October sedan starten 2012. Den mer bandbaserade skivan Sweethearts before the fall nominerades både till Manifest- och Gaffapriset och de två senaste släppen, i en skivserie kallad Nowhere but here, har båda tagits emot fint av publik och kritiker. Många trådar är knutna till 60- och 70-talets amerikanska folkscen, men de är flyhänt placerade i samtiden, med en uppdaterad känsla och en produktion som vågar vara både tidlös och skamfilad på samma gång. Låtar med varm americana-twang och starka melodier. Till våren kommer Easy Octobers femte album, med titeln Tangled up in black.Till Pustervik kommer Easy October i skepnaden bestående av Kristoffer och Fredrik Askerdal. Biljett till Songs of Boda gäller även för den senare klubbspelningen med Sarah Klang och Arvid Nero. 120:-

 23. Pustervik

  Utsålt: Future Islands, Pustervik

  *** BILJETTER SÄLJS VIA TICKETMASTER.SE *** Support: Zack Mexico Biljettpris: 395 kr + serviceavgift Åldersgräns: 18 år Då den amerikanska synthpoptrion Future Islands 2014, efter tre album på mindre skivbolag, släppte skivan ”Singles” på det legendariska bolaget 4AD gick de från att vara omtalade till att bli stjärnor. Till stor del berodde det på hitsingeln ”Seasons (Waiting For You”. Efter att ha framfört den hos David Letterman blev Future Islands en internetsuccé med miljontals YouTube-visningar av framträdandet och då året skulle summeras rankade bland andra Pitchfork ”Seasons (Wating For You)” som årets bästa låt. Efter tre års väntan är Future Islands äntligen tillbaka med nytt material. Singeln ”Ran” dryper av samma oemotståndliga basdriv som trion tidigare har skämt bort oss med och över det ligger Samuel T. Herrings röst och leder vår uppmärksamhet i rätt riktning. Då Future Islands i höst kommer till Sverige för två konserter är de aktuella med albumet ”The Far Field”.

 24. Pustervik

  Tower of Power | Pustervik, Göteborg

  ** BILJETTER ÄR SLÄPPTA ** Under snart femtio år har Tower of Power levererat det bästa inom R&B. Bandet är populärare än någonsin och turnerar som alltid lika intensivt. Nu kommer de till Göteborg och Pustervik! Från deras debut klättrade de under sjuttiotalet högt på listorna med hits som ”You’re Still A Young Man”, ”So Very Hard To Go” och ”What Is Hip” för att nämna några. De har fortsatt turnera och skriva musik genom åren sedan dess och det senaste projektet, turnén ”Hipper Than Hip” har ett sound som ger en flashback till deras turné 1974. ”Jag älskar det fortfarande mer än någonsin. Vi är inget ”smooth” jazzband eller något retroband… vi följer inte trender, vi bara skapar vår musik precis så som vi vill ha den. Vi upptäckte för många år sen att när vi gjorde så, så gillade även fansen det. Varje gång vi spelar, spelar vi musik vi älskar för att vi måste göra det på vårt sätt.”, säger bandets frontperson Emilio Castillo. Tower of Power består idag av: Emilio Castillo – Kapellmästare/frontperson, 2:a tenorsax, sång Stephen ”Doc” Kupka – Barrytonsax Rocco Prestia – Bas David Garibaldi – Trummor/slagverk Roger Smith – Keyboards Tom Politzer – 1:a Tenorsax Adolfo Acosta – Trumpet Jerry Cortez – Gitarr Sal Cracchiolo – Trumpet och trombon Marcus Scott – 1:a sång Fans som kommer för att se Tower of Power 2017 får se bandets nya sångare, Marcus Scott. Emilio Castillo talar sig varm om honom. ”Det är helt fenomenalt. Många band som förlorar deras sångare går förlorade. Men, vi har bytt sångare och instrumentalister så många gångar att fansen snarare blir exalterade och undrar vem som är näst in.”, berättar Castillo. ”Han gör ett riktigt bra jobb och har en fantastisk personlighet.” Med en ny bandmedlem kommer också en ny attityd. Emilio säger att det är smittsamt, ”Alla i bandet säger ’Wow, vad är det som händer?’ Man kommer till en viss ålder där allt kan bli sämre men i vårt fall är det tvärtom, allt växlar upp!” Det är så Tower of Power gillar det! Åldersgräns: 18 år Dörrar: 18.30 | På scen: 19:30 Presenteras av KB West

 25. Pustervik

  Woody West Presenterar Sam Outlaw & Band + Michaela Anne

  SAM OUTLAW & BAND (US) Special Guest: MICHAELA ANNE (US) 29/10 Pustervik kl 19.00 Dj's: The Woody Crew Den moderna Californiacowboyen Sam Outlaw gjorde härom året storslagen debut med hyllade plattan ”Angeleno”, ett av de starkaste countryalbumen på senare år. Ett album dränkt i solsken, västkustens countrymusik och myter med klassiska ekon av allt från stekhet ’60s Bakersfield honky-tonk till lummig ’70s Laurel Canyon singer/songwriterpop i något som upphovsmannen själv valt att kalla SoCal country. På aktuella uppföljaren ”Tenderheart” blottar Outlaw sitt hjärta öppet och visar upp en låtskrivarbegåvning långt bortom det vanliga. Här hamnar låtar som ”Bottomless Mimosas”, ”Trouble” och ”Two Broken Hearts” i samma omkörningsfil som ”Peaceful Easy Feeling” och ”Tequila Sunrise” och det blir tydligt att trots ett mjukt hjärta besitter Outlaw en vilja av stål. Med kompromisslös beslutsamhet skriver Outlaw tidlösa countrypopmelodier gjorda för att bli framtida klassiker på den amerikanska FM-radion bredvid likväl Gram Parsons och George Jones som Tom Petty och Ryan Adams. Sommarens efterföljande Skandinavienturné där Sam Outlaw äntligen backades av ett makalöst liveband var en enda lång succé för fulla hus. Som en direkt följd av succén återvänder Sam Outlaw och hans band redan i höst och lägger sig direkt i toppen av talanger på den nya generationens alternativa neo-country-outlawscenen med namn som Sturgill Simpson, Margo Price och Daniel Romano. "Sam Outlaw växte upp med Beatles och agerar tydligt på den här sidan av Ryan Adams (för övrigt stort Outlaw-fan). Musiken bottnar minst lika mycket i Eagles, Tom Petty och Chris Isaak som i George Jones och Dolly Parton." - Håkan Steen, Aftonbladet "»Tenderheart« tydliggör ånyo Outlaws styrka: hans utsökta låtskrivarförmåga." - Tony Ernst, Sonic Magazine "Det finns några nedtonade spår på den här skivan som är förbluffande starka i all sin missvisande anspråkslöshet att man hämtar efter andan." - Johan Lindqvist, GP "Exceptionally serene and pleasing, Tenderheart is easy to get lost in." - NPR ”Outlaw doesn't deliver six-pack sagas, instead he offers Bottomless Mimosas as a morning pick-me-up.” - Mojo