Bio Roxy

Info

Bio Roxy – ögonöppnaren

Vi vill vara en ögonöppnare. Vi vill visa de bästa av de bästa filmerna. Vi vill visa varierande historier ur olika perspektiv från alla delar av världen. Vi vill ge dig tillgång till nya bilder av verkligheten. Vi arbetar för att bredda och fördjupa bioduken.

På Roxy kan du följa filmkonstens utveckling. Det är vi som visar de nya spännande regissörerna. Det är vi som visar de gamla strävsamma auteurerna. Det är vi som visar de nya dokumentärerna om världen vi lever i. Vi gör inte det här för maximera publiktillströmning eller vinst. Vi gör det för att maximera filmkonsten. För att maximera filmutbudet i Örebro. Och för att vi älskar film.

Roxy är en av Sveriges äldsta och snyggaste biografer. Bion fyllde 100 år 2013, och är still going strong. Handgjorda glaslampetter, träpaneler i rödbok, sammetsridå i rött och grönt är detaljer som bidrar till att lyfta biografbesöket. Vår moderna och strama salong 2 är helt inredd i gråskala, förutom den lila sammetsridån. Den är en av de intimaste biosalonger du sett. Du hamnar nära duken, och nära de andra biobesökarna. Den inbjuder till nya möten och samtal.

Roxy drivs av Örebro kommun, och är alltså din alldeles egen juvel till biograf. Därför lyssnar vi också på dina önskemål och synpunkter. Vi tar gärna emot dina förslag på filmer och arrangemang, och är alltid pigga på att samarbeta kring det som ligger oss varmast om hjärtat: Film.

Och om du gjort en egen film som du vill visa på en riktig biograf är det förstås till oss du kommer. Vi blir lika glada varje gång en ung filmare tar kontakt med oss för att visa sin film, och diskuterar mer än gärna olika former av samarbete kring din visning.

Officiell hashtag #Bioroxy

Event i Örebro

 Visa alla