Noww stängs snart ner. Läs mer.
William Spetz - Mormor jag vet att du är i himlen, men har du fre 17/2 2017 kl. 19

William Spetz - Mormor jag vet att du är i himlen, men har du fre 17/2 2017 kl. 19

BILJETTER finns ännu till extraföreställningarna på söndagen

Söndag 19:e februari 15:00

Söndag 19:e februari 19:00

--

Fredag 17:e februari 19:00 - SLUTSÅLT

Lördag 18:e februari 15:00 - SLUTSÅLT

Lördag 18:e februari 19:00 - SLUTSÅLT

Föreställningens längd 1 timma och 30 minuter.

"Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?" – en föreställning av och med William Spetz.

"Mormor? Är du där? Hur gör man ens det här?”

Det är uppenbart att William aldrig tagit kontakt med någon i himlen förut. Han bara pratar på. Om hur han mår. Om vem som var otrogen i ”Glamour” senast – ja för mormor börjar ju ha missat några hundra avsnitt nu... Om allt han aldrig hann fråga henne om livet, som hon nyss har lämnat, men som han precis ska börja leva.

”Ja, mormor, vi behöver nog en sista kväll tillsammans…”

I ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” får vi följa med William Spetz under hans sista kväll med sin mormor Ulla. För henne berättar han om en uppväxt med pushiga gympalärare, kroppskomplex och ilandskamper. Vi möter också den prestationssjuka Lisa som måste ha betyget A i allt för att kunna sova om nätterna. Men framför allt lär vi känna kvinnan som gav William allt, innan hon dog lungsjuk i hans famn den 6 januari 2015.

Följ med William på en tragikomisk resa genom de minnen och tankar som format hans liv och den han blev – stundvis med gränslös humor och ironi, stundvis på största allvar.

Komikern och skådespelaren William Spetz blev känd genom sina träffande sketcher på Youtube och de populära serierna ”Williams lista” och ”Hoppas Farfar Dör” på SVT Play. Våren 2016 var han programledare för finalen av Melodifestivalen. ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” är hans första scenföreställning. För regi står Åsa Lindholm.

Föreställningslängd 1 tim 30 min

Event info

fre 17/2 2017 kl. 19 — lör 18/2 2017 kl. 20:30

Umeå Teaterförening