Vinyasa Yogalärarutbildning – Sommar 2017 mån 3/7 2017 kl. 09

Vinyasa Yogalärarutbildning – Sommar 2017 mån 3/7 2017 kl. 09

Är du intresserad av en gedigen, systematisk och vetenskapligt förankrad yogalärarutbildning med erfarna och kunniga lärare, där du antingen får en förberedelse för kommande bana som lärare (det är vanligt att våra elever redan under utbildningen får erbjudanden om jobb) eller bara helt enkelt vill fördjupa dig inom yoga? Då har vi utbildningen för dig!

ÖVERGRIPANDE KURSMÅL

Att undervisa en yogasekvens för både nybörjare och mer avancerade elever, och hur du anpassar den för individuella behov.

Att integrera filosofi i dina klasser för att ge ett bredare perspektiv till dina elever

Att ge säker och korrekt verbal och fysisk vägledning genom passet.

Att kunna undervisa i hatha yoga, vinyasa yoga, restorative och terapeutisk yoga.

SCHEMA

Antal timmar: 200, inklusive läxor och praktik.

3/7-28/7 2017 – Måndag-Fredag 9.00-17.00

MOMENT

Yogans filosofi.

yogans historia och hur de moderna yogaformer som vi ser idag uppkommit.

Principerna bakom Ashtanga yoga och underliggande subteman, speciellt hur yamas och niayamas fungerar som ett underliggande etiskt ramverk.

Yoga sutras – vi diskuterar och tolkar

Praktisk etik som yogalärare

Energikroppens Anatomi. Chakras och neurofysiologi.

Vi går igenom den energetiska anatomin och förklarar och går igenom koncept som nadis och chakras

Vi kopplar detta till nervssystemet, vars anatomi och fysiologi vi kort går igenom

Kroppens Anatomi och Fysiologi.

Fördjupning i ämne både teoretiskt och praktiskt.

Vi går igenom bl a:

Struktur för skelett, muskulatur och huvudsakliga leder

Hur påverkar asanas dessa

Vanliga skador och möjlig yogisk terapeutisk intervention

Skador av yoga – hur undviker vi och förebygger

Surya namaskara, stående Asanas samt avslutande asanas – Rörelse justeringar ”hands on”

Vi går igenom rörelserna, asanas inom yogan och hur vi kan hitta variationer och individuell anpassning för alla så som nybörjare som avancerade elever. Vi övar även på hur vi leder igenom verbalt och med fysisk hands on justering på ett säkert sätt.

Sittande asanas; Meditation & Pranayama,

Vi går igenom sittande asanas och bygger på de asanas som vi lärde oss vid förra kurstillfället så att de bildar en serie av asanas. Vidare lär vi oss att utföra samt att leda igenom grundläggande meditations-och pranayama tekniker, samt går igenom indikationer och kontra-indikationer för dessa.

Avancerade Asanas & och restorative yoga.

Vi lär oss hur vi kan utmana oss själva och mer avancerade elever att utvecklas i vår praxis genom mer avancerade asanas, samt vilken progression som är lämplig för att utvecklas stabilt mentalt och fysiskt. Dessutom går vi igenom restorative yoga och teorin bakom – ”relaxation response” och hur man leder ett enklare pass i syfte att varva ner som fristående pass eller efter mer fysisk praxis.

Introduktion till Ayurveda / Näringslära (Yogisk diet)

Här kommer ni få en inblick i Ayurveda, läkekonsten som kommer från Indien och som är sammankopplad med yoga. Vi diskuterar principerna om doshas och hur de tar sitt uttryck till vardagen och i yogan.

”Yogalärarkarriär, men hur då?”

Hur växer jag in i rollen som yogalärare och bygger mitt personliga varumärke, praktisk igenomgång av att komma igång och utvecklas vidare. Time management; hur matchar jag passion med effektivitet, tips för att komma igång. Genomgång av sekvenser man sätter ihop och undervisar gruppen i. Vi går också igenom praktisk tips när man undervisar, i form av grundläggande pedagogik och retorik.

PRIS

Betalningsvilkor:

Early Birds: 30 900 SEK inklusive moms fram tills den 31/3 2017. Du blir fakturerad 5000 kronor direkt i samband med din anmälan med 10 dagars betalningstid. Du kan antingen sedan välja att betala resterande summa innan utbildnignen eller välja att påbörja delbetalning. Den första delbetalningen sker direkt i anslutning innan utbildningen och resterande kan göras under 3 eller 6 månader med ett tillägg för administrationsavgift á 295:-/betalningstillfälle.

Pris efter den 31/3: 35900 SEK

Event info

mån 3/7 2017 kl. 09 — 18

Raja Yoga Lund