TRIBES av Nina Raine
 Spelas 6 december - 24 januari på Örebro Teater
 
 Trailer: https://www

TRIBES av Nina Raine Spelas 6 december - 24 januari på Örebro Teater Trailer: https://www

TRIBES av Nina Raine

Spelas 6 december - 24 januari på Örebro Teater

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=j4AHrqjz5_s

En familj är en institution med egna regler, roller och skämt. Billys familj är en högljudd skara neurotiska excentriker där alla pratar, men ingen lyssnar. Ingen utom Billy, som är döv. När Billy möter Sylvia, en hörande kvinna med döva föräldrar som nu själv håller på att bli döv, upplever han för första gången att någon lyssnar på honom. Billys identifikation med den döva världen skapar frustration i familjen och hans önskan att Sylvia skall lära honom teckenspråk mottas med ilska och skepsis. Till slut tvingas Billy tystna för att bli hörd.

Tribes är ett varmt och existentiellt drama med komiska undertoner om familjen som kärleksfullt fängelse, om språkets betydelse för vår identitet och vikten av att hitta sin egen röst. Pjäsen, som hade premiär i London 2012 har belönats med flera priser, däribland Drama Desk Award for Outstanding Play och 2012 New York Drama Critics Circle Award. Nu får denna pjäs Skandinavienpremiär på Örebro länsteater.

Följ oss på Instagram där vi bland annat postar ”bakom kulisserna”-material från Tribes: http://instagram.com/orebrolansteater

Läs mer/boka: http://www.orebrolansteater.se/forestallningar/tribes/

Event info

Örebro länsteater