Sportlovskul på Kalmar Slott lör 18/2 2017 kl. 10

Sportlovskul på Kalmar Slott lör 18/2 2017 kl. 10

Upptäck Kalmar Slott på sportlovet! Följ med på spännande guideturer, gå på rolig bildbingo och ta del av sagoäventyret Petits äventyr! Öppet 18-19, 21-23, 25-26 februari kl. 10-16.

Petits äventyr

Ett sagoäventyr där barnen får bekanta sig med slottsmusen Petit som varit ute på äventyr för att försöka uppfylla sin dröm om att bli riddare. Sagan utspelar sig runt om på Kalmar Slott där barnen via audiostationer får följa med i berättelsen. Varje station innehåller också en uppgift som barnen får lösa. Här behöver man använda sig av både smak, syn, doft, känsel och hörsel för att klara uppgifterna.

Ålder: Från 6 år

Pris: Ingår i entrépriset

När: Alla dagar under öppettider

Bildbingo på slottet

Under sportlovsveckan kan barnen gå på bildbingo på Kalmar Slott.

Ålder: Från 3 år

Pris: Ingår i entrépriset

När: Alla dagar under öppettider

Guideturer för barn

Följ med på en spännande barnguidning genom Kalmar Slott. Guidningarna går ej att förhandsboka.

Pris: 75 kr betalas på plats. Inget förköp eller förbokning, så se till att vara i tid.

21 februari kl. 11

Guidetur - En hovnarrs historia

Hovnarren har tråkigt eftersom kung Erik XIV åkt till Stockholm och han har blivit lämnad kvar på slottet. Jaga ledtrådar och följ med kungens egna hovnarr på en underhållande guidning genom slottet.

Passar för barn ca 6-12 år

22 februari kl. 11

Guidetur – Riddarvandring

Kungens skatter är borta! Hjälp riddare Lejonsporre att leta efter skatterna och återbörda dem till skattkammaren. Du får följa med riddare Lejonsporre genom slottets salar där varje föremål kan berätta en historia. Lyssna till historierna om de första riddarna, riddare Roland, Kung Arthur och den svarte riddaren.

Passar för barn ca 3-8 år.

23 februari kl. 11

Guidetur - Det finns inga spöken på Kalmar Slott

Slottets gamla fängelsevaktmästare stryker fortfarande omkring bland de mörka hålorna. Vågar du följa med?Fängelsevaktmästaren kan allt om de gamla fängelserna, och berättar gärna alla ”roliga” historier för den som törs lyssna. Men hur gammal är vaktmästaren själv egentligen? En vandrig för de modigaste barnen!

Passar för barn ca 6-12 år.

Event info

lör 18/2 2017 kl. 10 — sön 26/2 2017 kl. 16

Kalmar Slott