Noww stängs snart ner. Läs mer.
Sibelius Rötter I
 Tors tor 29/1 2015 kl. 19

Sibelius Rötter I Tors tor 29/1 2015 kl. 19

Sibelius Rötter I

Tors. 29/1 kl 19.00

Fjärde konserten i serien Sprudlande gul – våren 2015.

Var kommer musik ifrån? På det finns inget givet svar. Sibelius komponerade musik som för många ÄR Finland. Musik rotad i den finska urskogen, karg, glödande och ärlig utan en enda överflödig ton. I denna gränslösa konsert vill vi tillsammans med Thomas Dausgaard, violinisten Pekka Kuusisto och några av Finlands främsta förvaltare av folkmusiktraditioner undersöka rötterna som hans musik växer ur för att fläta dem samman till hans passionerade violinkonsert.

Dirigent Thomas Dausgaard

Solist Pekka Kuusisto, violin

Solist Vilma Timonen, kantele

Solist Soila Sariola, sång

Solist Timo Alakotila, piano och komposition

Solist Ilona Korhonen, sång

Solist Taito Hoffren, sång

Svenska Kammarorkestern

Program

Prelude till violinkonsert

Sibelius violinkonserten d-moll op.47

Prelude till symfoni nr 5

Sibelius Symfoni nr 5 op.82

Konsertintroduktion kl 18.00 i stora salen. I en vecka har vi samarbetat med barn från Sörbyängskolan. Under ledning av två brittiska pedagoger har två klasser komponerat egen musik baserad på Sibelius idéer och sina egna rötter. Under introduktionen får ni höra deras musik. Fri entré.

Efter konserten bjuder vi in till en ”jam-session” i stora caféet med våra folkmusiker och Pekka Kuusisto, där även musiker ur Svenska Kammarorkestern kan tänkas delta. Ni är välkomna att bli kvar så länge ni orkar!

Plats: Hjalmar Bergmanteatern

Biljettpris: 100-310 kronor inkl. serviceavgift. Boka abonnemang på Svenska Kammarorkesterns konsertserier- det gör du enklast här via vår webbplats. Lösbiljetter släpps den 1 maj.

Event info

tor 29/1 2015 kl. 19

Örebro Konserthus