Rickard Söderberg är Gaytenor sön 18/3 kl. 16:30

Rickard Söderberg är Gaytenor sön 18/3 kl. 16:30

Hur är det att bli nedslagen för att man säger vad man tycker? Eller få sin cykel nedkletad med bajs? Det vet Rickard Söderberg. Just därför går operasångaren och debattören till motattack – med kärlek, humor och sång som ammunition.

- "En kväll där vi kramar nättroll och förändrar världen med sång". så beskriver Rickard Söderberg själv sin scenshow där han delar med sig av sitt liv och av sig själv. Umeå Teaterförening presenterar en kväll med operasångaren och debattören som gjort sig känd för sina tydliga ställningstagande för HBTQ-personers rättigheter. Föreställningen ackompanjeras av två musiker.

- "När jag vadar mej genom homofob dynga låtsas jag ibland att jag är superhjälten Gaytenor. Hans superkraft är sång, och hans hemliga vapen snällhet. Så nu sätter jag på mej hans fladdrande cape och drar på turné" säger Rickard Söderberg.

Rickard Söderberg studerade vid OperaAkademiet i Köpenhamn och har gjort en rad roller exempelvis titelrollerna i Monteverdis "L’Orfeo", J. C. Bachs "Temistocle" och Mozarts "Idomeneo". Söderberg är idag lika uppmärksammad för sin sång som för sin aktivism och sitt engagemang i samhällsdebatten, något han plockat med sig in i rampljuset via medverkan i folkära program som Sommar i P1, Körslaget, Let’s Dance och Melodifestivalen. 2016 vann han dessutom tidningen QX pris som årets HBT-person och ledde det mycket uppskattade ”Gatans kör” på SVT.

--

Middagserbjudande på O´Learys

Vi samarbetar med O´Learys mitt emot spellokalen, du kan boka ett middagspaket.

Boka på 090 - 12 55 55 och uppge koden Gaytenoren

Event info

sön 18/3 2018 kl. 16:30 — 17:45

Umeå Teaterförening