Olle Unenge med Band - CD-släpp / Konsert
 Lördag 22 nov kl 20 lör 22/11 2014 kl. 20

Olle Unenge med Band - CD-släpp / Konsert Lördag 22 nov kl 20 lör 22/11 2014 kl. 20

Olle Unenge med Band - CD-släpp / Konsert

Lördag 22 nov kl 20.00

Live på Clarion Hotel Örebro!

Olle Unenge släpper sitt första soloalbum och gör i samband med det en konsert!

Plats: Clarion Hotel Örebro

Datum: Lördag 22 november

På scen: Kl. 20.00

Insläpp: Kl. 18.00

Entré: 100 kr plus ev. serv.avg

Förköp: Najz Prajz eller på www2.nortic.se (direkt länk: https://www2.nortic.se/tickets/show/22569 )

Boka bord: 019-670 67 07

Varmt välkomna!

”Det kunde förvisso vara värre...” är ett citat från min underbara Mamma Märtha. Och jag ser denna min första egna platta som en hyllning till henne - och till alla andra goa människor jag har haft och har omkring mej i Livet.

Jag har ägnat mej åt Musiken på olika sätt sedan tidigt 60-tal, då mina första egna sånger föddes i Traneberg i Stockholm. Musiken har alltid funnits i mej och i min närhet. Från Bob Dylan och Evert Taube till Rolling Stones och Corelli. Från Bert Jansch, Pentangle och Fleetwood Mac till Ola Magnell och Chet Baker. Och givetvis den Irländska folkmusiken, som alltid varit funnits i mitt hjärta - sedan 26 år framförallt genom Örebro-baserade Tullamore Brothers.

De 10 sångerna på den kommande CDn spänner över en lång tid. Sånger på svenska om människor i min närhet, om Grekiska Öar och sånger och texter som kommer ur nyheter och händelser i världen runt omkring. Jag skriver av mej för att bättre förstå och för att kunna fortsätta framåt. Och man kan ju alltid citera Mamma Märtha: ”Det kunde förvisso vara värre…”

Så när jag nu bestämt mej för att ”göra min egen platta” 50 år senare, så har jag lyckats samla ihop ett gäng på tio goa musikanter som jag lärt känna och/eller spelat med under denna tid… Dom/vi har i olika konstellationer spelat Americana, Irländsk folkmusik, svenska visor, hårdrock, Rebetika (”Grekisk Blues”), jazz…

Vi samlades under tre dygn i ett sommarhus ute i Styrsta vid Hjälmarens strand och spelade in ”live” - vi stod/satt i en cirkel (trummis Matte fick sitta en trappa upp…) och så improviserade vi utifrån lätta grundidéer och gav sångerna ”kläder”.

Och producenten och medmusikanten Jocke Dubbelman har varit oerhört lyhörd och inspirerande i arbetet i Styrsta och i sin studio i Örebro. ”

Olle Unenge, Örebro. Oktober 2014.

Event info

lör 22/11 2014 kl. 20

Clarion Hotel Örebro