Noww stängs snart ner. Läs mer.
O, Helga Natt 2014, Stortorget, Örebro
 Sön 7 dec kl 17:00
 
 Carola, Peter Jöback, Åsa Fång och Sean Banan årets... sön 7/12 2014 kl. 17

O, Helga Natt 2014, Stortorget, Örebro Sön 7 dec kl 17:00 Carola, Peter Jöback, Åsa Fång och Sean Banan årets... sön 7/12 2014 kl. 17

O, Helga Natt 2014, Stortorget, Örebro

Sön 7 dec kl 17:00

Carola, Peter Jöback, Åsa Fång och Sean Banan årets artister på O, Helga Natt. Gry Forssell är programledare!

Den fjortonde upplagan av O, Helga Natt slår rekord i förnyelse och överraskningar. Peter Jöback, Carola Häggkvist, Åsa Fång och Sean Banan står på scenen. Gry Forssell är programledare. Pelle Ankarberg leder den nya orkestern. Och i det kreativa teamet finns Sveriges hetaste regissör och en av Sveriges mest anlitade manusförfattare. – Vi har en makalös line-up, både på och bakom scenen, säger producenten Richard Kennett.

O, Helga Natt, Sveriges största julallsångskonsert, lockar varje år cirka 25 000 åskådare. Med årets stjärnuppsättning är det upplagt för ännu en succé på Stortorget i Örebro söndagen den 7 december. Superstjärnan Peter Jöback gör debut på O, Helga Natt-scenen och kommer även att sjunga konsertens mäktiga avslutning. Han har sällskap av ytterligare en superstjärna, Carola Häggkvist, just nu aktuell i ”Så mycket bättre”, samt den kritikerrosade musikalartisten Åsa Fång och Sean Banan, som lär locka framförallt de yngre barnen.

– Fast egentligen har jag aldrig riktat in mig speciellt på barnen, utan mer på familjerna, och speciellt mammorna, förstås, säger Sean Banan, som med sin hit ”Gott Nytt jul” har skapat en modern julklassiker. – Den är en glad, positiv och annorlunda jullåt med ett budskap: att alla kan fira jul oavsett ras, religion och kultur. Gry Forssell, som bland annat lett Sommarkrysset, Körslaget och Gladiatorerna, ser fram emot O, Helga Natt. – Det ska bli jätteroligt att vara med och dela örebroarnas jultradition. Jag har sett konserten på TV många gånger och att nu få uppleva inramningen och atmosfären på riktigt från scenen blir fantastiskt. Satsningen på ett helt nytt kreativt team är ett led i det som blivit ett karaktärsdrag för O, Helga Natt – att varje år förnya arrangemanget. – Vi vill hela tiden bli bättre och bjuda livepubliken och TV-tittarna på något nytt. Det är det som gör att O, Helga Natt utvecklas från år till år och lockar en ännu större och bredare publik, säger Richard Kennett.

Förutom stjärnartisterna får publiken njuta av O, Helga Natt-kören under ledning av Fred Sjöberg, den nya orkestern under ledning av Pelle Ankarberg och Årets O, Helga Natt lokalartist. Även laget bakom årets konsert är ett ”Dream team”. För regin svarar Tine Matulessy, som bland annat står bakom Allsång på Skansen och Lilla melodifestivalen. Manusförfattare är örebroaren Johan Hedberg, som har Melodifestivalen, Hellenius hörna och Let’s Dance på sitt cv. Produktionsbolaget som gör TV-versionen är ett av Sveriges mest ansedda, Meter Television, med produktioner som Idol, Hela Sverige bakar, Mästarnas mästare, Lyxfällan och Stjärnorna på Slottet på meritlistan. Liksom de fem senaste åren sänds O, Helga Natt i TV4 på julafton (kl. 20.00).

Event info

sön 7/12 2014 kl. 17 — 18:30

Örebro kommun