Möss och människor
 Söndag 1 mars kl sön 1/3 2015 kl. 15:30

Möss och människor Söndag 1 mars kl sön 1/3 2015 kl. 15:30

Möss och människor

Söndag 1 mars kl. 15.30

Flerfaldigt prisnominerad publiksuccé. Broadwayuppsättningen av Steinbecks Möss och människor har nått stora framgångar. Folkets Hus och Parker visar den inspelade uppsättningen på biografer runt om i Sverige.

Möss och människor skrevs som en kortroman 1937 av nobelpristagaren Steinbeck. Den har filmatiserats flera gånger och även blivit radiopjäs för BBC. Steinbeck skrev själv scenversionen av romanen, och den första teaterversionen regisserades av George S Kaufman 1937. Detta är den första uppsättningen av den amerikanska klassikern på Broadway på 40 år.

George (James Franco) och Lennie (Chris O'Dowd) är två osannolika vänner som driver runt från jobb till jobb mellan gårdarna i Kalifornien. De håller fast vid drömmen om att en dag äga ett stycke egen mark. Historien är ett äventyr, ett inspirerande porträtt av den amerikanska andan och en hjärtskärande historia om starka vänskapsband.

Förutom Oscarsnominerade Golden Globe-vinnaren James Franco och Tony nominerade Chris O'Dowd, består uppsättningen även av stora namn som Tony Award-vinnaren Jim Norton och Gossip Girl-skådespelaren Leighton Meester.

Scenografin är skapad av Tony Award-vinnaren Todd Rosenthal, kostymdesignen av Suttirat Larlarb, ljusdesignen av Japhy Weideman och ljuddesignen av Rob Milburn och Michael Bodeen.

Uppsättningen blev Tony-nominerad för Chris O'Dowds insats och för Bästa Ljusdesign av en pjäs (Japhy Weideman).

Regi: Anne D. Shapiro

Scenografi: Todd Rosenthal

I rollerna: James Franco, Leighton Meester, Chris O'Dowd, Jim Norton, Ron Cephas Jones m.fl.

150 minuter

Engelsk text

180 kr/135 kr

Sms-boka din biljett på 076-5514035. Eller köp den på Örebrokompaniet.

Event info

sön 1/3 2015 kl. 15:30 — 18

Bio Roxy