Noww stängs snart ner. Läs mer.
Malin E mån 16/3 2015

Malin E mån 16/3 2015

Malin E. Nilsson: ”Through a glass”

7-28 mars

Mellan 7 och 28 mars visas på Black Door Gallery ”Through a glass” av Malin E. Nilsson.

Hon är född och uppvuxen i Örebro men är nu verksam i Malmö. Hon har gått fotohögskolan i Göteborg. Malin E Nilsson arbetar med fotografi som utgångspunkt i sin konstnärliga verksamhet och har under de senaste åren intresserat sig för den medicinska vetenskapen ur ett historiskt perspektiv. Hon har konstnärliga närmat sig medicinska forskningsobjekt som ingår i en gammal samling biologiska preparat. Under ett års tid fotograferade hon den numera övergivna samlingen, kvarlämnad från ett tidigare embryologiskt forskningscenter i Lund.

Hon var representerad med ett verk på Liljevalchs Vårsalong 2014.

Hennes utställning kommer att kretsa kring ämnena medicin och idéhistoria och hon gör det genom att poängtera hur vi människor tillägnat, och tillägnar oss, kunskap om världen genom att ofta betrakta den genom glas av olika slag och närhet: kameralinser, objektglas och linser i mikroskop, i glasburkar som fysiska men konserverade objekt, i museivitriner, eller genom ett tåg-, bil- eller flygplansfönster.

Det sägs att många av världens kända dokumentärfotografer härdat ut att se och dokumentera fasansfulla händelser genom att kameralinsen, åtminstone tillfälligtvis, skapat en distanserande effekt.

Malin E Nilssons utställning på Black Door Gallery är sammanfogad som ett delprojekt av ett mycket större fotoprojekt som hon håller på med. Den kommer att ha formen av en installationsutställning i galleriet. Vi tror på ett spännande möte mellan Malins bildvärld och den fotointresserade örebropubliken.

Fotograf Malin E. Nilsson närvarar under vernissagen.

Utställningen pågår 7-28 mars 2015

Öppettider under utställningsperioden:

Tors - fre kl: 16 - 19

Lör kl: 11 - 15

Event info

mån 16/3 2015 — lör 28/3 2015

Black Door Gallery