LitteraTur och Retur lör 7/4 kl. 15

LitteraTur och Retur lör 7/4 kl. 15

När österbottniska författare och estradörer möter västerbottniska blir det ordfest på svenska och finlandssvenska. Välkommen till en spännande dag på Vävenscenen med författarsamtal, poesi och spoken word.

För fullständigt program se: vaven.se/litteraturochretur

Programmet består av ett eftermiddagspass 15-18.30 och ett kvällspass 20.00-22.00.

Det går att köpa biljett för hela dagen, eftermiddagen eller kvällen.

Du kan också välja att köpa biljett inklusive en middagsbuffé som serveras i Fika!. Fika! säljer också enklare förtäring för den som så önskar.

Biljettpris:

Heldagsbiljett inklusive middagsbuffé 350 kronor

Heldagsbiljett 150 kronor

Eftermiddagsbiljett 100 kronor

Kvällsbiljett 100 kronor

Program och medverkande:

Solja Krapu – konferencier och poet

Josefin Olsson – estradpoet

Om uppbrott, längtan och minnen. Författarna Ida Linde, Ann-Luise Bertell och Elisabeth Rynell i ett samtal som tar avstamp ur deras böcker Mördarens mamma, Vänd om min längtan och Mod. Moderator: Johanna Stenback

Drömmar och familjehemligheter. Melankolisk kärlek och svidande svek på den bottniska landsbygden, och ett stort mått av humor. Ett samtal mellan Peter Sandström och Anna Holmström Degerman med utgångspunkt i Laudatur och Länge hade jag för vana att gå tidigt till sängs.

Moderator: Carl-Axel Gyllenram.

Moderna dystopier och smekmånader i moll. Världen förändras, gränser stängs, människor förvisas och deras relationer och val ställs på prov. Författarna Philip Teir, Elisabeth Rynell och Mikael Berglund för ett samtal utgående från sina senaste romaner (Så här upphör världen, Moll och Smekmånader) som alla var för sig berör ett dystopiskt tillstånd som skulle kunna ligga i en nära framtid. Moderator: Anna Remmets . Arrangör: tidskrifterna Provins och Horisont samt Bokcafé Pilgatan.

Ung på 70-talet – Var det bara lust och längtan? Författarna Lars Sund och Katarina Mazetti i samtal med Philip Teir om sina böcker Natten är ännu ung och Snö kan brinna som bägge utspelar sig på 70-talet i Jakobstadrespektive Umeå.

Timimie Märak – Politik, punk och poesi. En poet, urfolksfeminist, samisk queeraktivist under ständig utveckling. Genom konstoch föreläsningar vill den visa hur den normativa makten försummar och fördummar.

Patricia Rodas – Intima gömställen – en poetisk blottläggning. En ordälskande fotokonstnär riktar fokus mot det privata rummets hemligheter och sparkar angeläget i riktning mot maktkorridorerna.

Solja Krapu & Mullin Mallin Band – Vemodiga vulkanutbrott. Svensk mästare i poetry slam möter Umeås eget balkanband i en intim föreställning där dikternas kärvhet, kärlek och humor varvas med romantiska sånger från Östeuropa.

Event info

lör 7/4 2018 kl. 15 — 22

Bokcafé Pilgatan