Noww stängs snart ner. Läs mer.
Landet lär - Ordning och bereda, om valberedningens viktiga roll tis 27/2 kl. 12

Landet lär - Ordning och bereda, om valberedningens viktiga roll tis 27/2 kl. 12

Varmt välkomna att delta på ett webbinarium om valberedningens viktiga roll!

Många ser valberedningen i föreningen som en mindre relevant funktion som finns mest för sakens skull. Samtidigt är ju styrelsens medlemmar en av de viktigaste delarna i föreningens verksamhet - vilket betyder att också valberedningen har en stor makt och en fantastiskt möjlighet att skapa en bred, kompetent och relevant sammansättning av människor som kan driva föreningens vilja i rätt riktning.Webbinarium: Ordning och bereda – valberedningens viktiga rollJosefine Qvarfordt har erfarenhet av ett mångårigt engagemang i studentrörelsen och fackföreningsrörelsen. Josefine är utbildad personalvetare och specialiserade sig under utbildningen på hur kompetens används inom arbetslivet. Genom sina erfarenheter av hur olika förtroendeposter tillsätts har hon sett behovet av en metod för kompetensbaserat valberedningsarbete. Under det här webbinariet delar hon med sig av sina erfarenheter av valberedningsarbete och metoder för att hitta rätt personer till föreningen.

Alla valberedningar spelar en viktig roll i föreningens årliga arbete. Det är ofta valberedningen som har trådar ut till potentiella nya engagerade personer och som kan öppna upp en styrelse till att vara inkluderande och bred, spännande och rolig.

Alla valberedningar har också olika utmaningar: det kan vara att få fler att ansöka, att bedöma de ansökningar som kommer in eller att ta fram en genomtänkt kravprofil för de uppdrag valberedningen ska bereda val till. Under det här webbinariet går vi igenom hela valberedningens process och öppnar upp för gott om utrymme för era frågor!När?

27 februari 12.00-12.45Var?

Vid din dator, platta eller telefon. Läs mer och anmäl dig på

www.landsbygdsnatverket.se/landet_lar

Vem?

Du som är ideellt engagerad i en förening och vill bli bättre på att öka engagemanget i föreningen samt rekrytera och behålla nya medlemmar.På webbinariet kommer du att lära dig:

• Vad är valberedningens uppdrag?

• Allt om valberedningens process:

- Förklara vad styrelseuppdraget innebär

- Skapa en kravprofil (önskelista)

- Hur ni bedömer dem som söker

- Hur ni gör ert slutgiltiga valLäs gärna mer på : http://idealistas.se/bocker/ordning-och-bereda

Välkomna!

Event info

tis 27/2 2018 kl. 12 — 12:45

Landsbygdsnätverket