Kurs i kreativ/frigörande dans våren 2018! fre 9/2 kl. 18:30

Kurs i kreativ/frigörande dans våren 2018! fre 9/2 kl. 18:30

Längtar du efter att dansa och röra dig fritt? Vill du få en ökad känsla av närvaro i nuet och bli mer i kontakt med dig själv och din kropp? Då har du kommit rätt!

Kreativ/frigörande dans är en dansform utan färdig koreografi där du ges möjlighet att lyssna in dig själv och följa din kropps spontana rörelser. Dansundervisningen utgår ifrån "sinnenas dans", en metod att i medveten närvaro mjuka upp kroppen del för del och landa i nuet, och de "sju rörelserytmerna", en våg av fri rörelse och improvisation i dans till olika slags musik. Musiken växlar mellan olika rytm och tempo - allt från världsmusik till modern pop. Du blir guidad och inspirerad till dans och rör dig helt efter din egen förmåga. Upplevelsen i stunden är viktigare än prestationen. Genom att i dans och rörelse öka närvaron i kroppen kan du också få en fördjupad insikt om vad som pågår i ditt inre. Varje danspass avslutas med en skön avslappning. Under kursen kommer du även ges möjlighet att prova på dansövningar med inspiration från skapande dans, rytmik och dans-och rörelseterapi.

Det här är en kurs för dig som vill dansa och känna dig trygg i en mindre grupp på max 11 st deltagare. Inga förkunskaper i dans krävs, passar såväl vana som ovana dansare.

Upplägg

Tid: Fyra fredagkvällar: 9/2, 2/3, 23/3 och 13/4 kl.18:30-20:30.

Kursavgift: 1200 kr för hela kursen, (330 kr för enstaka gång, kan bokas i den mån det finns platser kvar på kursen).

Plats: Studiefrämjandets danssal i Föreningarnas Hus, Slottsgatan 13 A, Örebro.

För anmälan och mer information kontakta Lena på KAKAO dans & rörelse: kakaodans@gmail.com eller tfn.073-9040939. (Det räcker alltså inte att anmäla sig här på FB). Tänk på att antalet platser till kursen är begränsat så anmäl dig gärna i god tid. Sista anmälningsdag till hela kursen är den 5 februari 2017. KAKAO dans & rörelse tar emot friskvårdscheckar/friskvårdskuponger. Varmt välkommen!

Med värme, Lena Lindkvist på KAKAO dans & rörelse

www.facebook.com/kakaodans

Event info

fre 9/2 2018 kl. 18:30 — fre 13/4 2018 kl. 20:30

KAKAO dans & rörelse