Noww logotype complete@0,5x

Köksmästarens Menyförslag FÖRRÄTT ”Ljuset i höstmörkret” skaldjursskagen med forellrom, brioch från...

 — Stora Örebro

Köksmästarens Menyförslag

FÖRRÄTT

”Ljuset i höstmörkret”

skaldjursskagen med forellrom, brioch från Jeremiabageriet

Wadköping, pepparrot, potatissvarv, dill & citron

VARMRÄTT

Kalventrecote med dragoncreme, oxsky

ugnsbakade minitomater, confiterad silverlök,

friterad svartrot & potatisgratäng

eller

Seafood bouillabaisse

torskrygg med örtaioli, vätterkräftor,

musslor, krutonger & krispiga grönsaker

DESSERT

Choklad crème brûlée med moscvadosocker

2-rättare 295 kr

3-rättare 359 kr

Förrätter

”Ljuset i höstmörkret” skaldjursskagen

forellrom, toastad brioche från Jeremiabageriet, pepparot,

potatissvarv, dill & citron 109 kr

100% medelhavet, kan även serveras vegetariskt

friterad sobressadakorv, buffelmozzarella, tomatmix,

hackad rödlök & vild basilika

99 kr

………………………..

Italiensk tapastallrik

chark, ostar, melon, olivmix, grillad paprika, kronärtskocka,

bröd, vitlökskräm & grissini

115 kr

………………………..

”Norrlands smörrebröd”

våffla, gravad älgbiff, kantareller, brännvinsost,

vispad crème fraiche

115 kr

Varmrätter

Klangahamns vättern-gäddwallenbergare

gräddstuvade kantareller, dillgravade gurknudlar &

timjanugnsbakade rotfukter

169 kr

……………………..

Big pennybridge burgare

200 gr nötfärs, cheddarost, silverlök stekt i närkeöl, bacon,

karintorptomater, mixsallad, hemgjord vitlöksmajonäs,

hamburgerbröd från Jeremiabageriet Wadköping & pommes

159 kr

……………………..

Spicy bbq-chicken spett

asiatisk ceasarsallad, friterad rödlök,

pommes & frisk mangosalsa

175 kr

……………………..

Sotad oxfilé

oxsvans, Karljohansvamp, oxskyreduktion, rostad

lökkräm, svart vitlök & potatisfondant

249 kr

……………………..

Älglägg osso bocco

kantareller, västerbottenrisotto & gremolata

189 kr

……………………..

Seafood bouillabaisse

torskrygg med örtaioli, vätterkräftor och musslor,

krutonger & krispiga grönsaker

189 kr

………………………

Kalventrecôte från Närke

dragoncreme, oxsky, ugnsbakade minitomater, confiterad

silverlök, friterad svartrot & potatisgratäng

210 kr

……………………..

Högrevsbolognese på kalv från Närke

pappardellepasta, lagrad ost, & friterad basilika

149 kr

…………………….

Saccottinipasta

fylld med gorgonzola, martinisås, fattigmans parmesanost,

rostad Karljohansvamp & ugnsbakad kvisttomat

149 kr



Efterrätter

Vaniljpannacotta

hjortronconsommé & pistagebiskvier

99 kr

………………….

Choklad crème brûlée

cassonadesocker

95 kr

………………….

”Ryssen kommer”

Stora Örebro i samarbete med Götlunda Glass

Vodka-kalohaglass, maränger, rostad hasselnöt & flingsalt

45 kr

………………….

Tryfflar & praliner

från Örebro Kaffe & Pralin

25 kr/st

Fråga personalen om dagens smaker