Noww stängs snart ner. Läs mer.
Klubb Mono: Sarah Klang // Vulkano // Dj Emma & Sandra lör 3/3 kl. 20

Klubb Mono: Sarah Klang // Vulkano // Dj Emma & Sandra lör 3/3 kl. 20

Fanns det ett musikpris för Årets mest storslagna röst så hade Sarah Klang kammat hem det direkt. För hennes sorgsna och storslaget vackra röst fick oss att fullständigt smälta när vi såg henne på Pustervik i höstas. Spelningen var rakt igenom ren och skär kärlek och vi förstod att vi just bevittnat en ny svensk indiestjärna. Sarah släpper sitt debutalbum "Love In The Milky Way" den 9 februari. Hennes fyra singlar som redan släppts, särkilt "Left Me On Fire", har spelats och hyllats både på hemmaplan och utomlands. Flera datum på vårturnén 2018 är redan slutsålda och Grammis-nomineringen till “Årets nykomling” och ”Årets live” på Manifestgalan känns självklara. “Saddest girl in Sweden” - now crying at Klubb Mono. Rekommenderas å det varmaste.

Men kvällens explosion står inledande Vulkano för. Bandet har rötterna i Those Dancing Days och deras singel “C’est bon” har snurrat varm på P3. Vulkano släppte sitt tredje album "Peach Punch" i höstas och har beskrivit som "oemotståndligt svängigt, dansant och coolt". Vulkano blandar hittiga poprefränger med mullrande trummor, jungelrythmer, förföriska melodier och pumpande basslingor. Live lovar Vulkano full-on rå punkenergi och att hjärtan kommer att explodera i färger och glitter.

Musiken från dj-båset levereras av Örebros hetaste konstnär, klubbarrangör och bartender Sandra Bandixx. Vid hennes sida dansar Örebroarns nöjesguru Emma Larsson, och med glittriga skor och ögonlock får de er igång med bland annat Sahara Hotnights och Amason. De utlovar även discodans, ett herrans massa skålande och allsång bakom båset. Vi kallar dom Kir Royals!

I vanlig ordning: KonstBunkern ställer ut, Bananamoon säljer vinyl, vi bjuder på snacksbuffé och indiepopcorn - och i baren finns som vanligt vår Monomeny och kvällens öl/vin till bra priser.

Bästa hänget, indiesvänget! :)

/Klubb Mono och vänner

DATUM: Lördag 3 mars

PLATS: Foajén, Örebro Konserthus

DÖRRAR: 20:00

PRIS: 255kr

BILJETTER: https://www.ticketmaster.se/event/klubb-mono-sarah-klang-biljetter/497459

ÅLDERSGRÄNS: 18 år

BORDSBOKNING: Kontakta Restaurang Umami 019-766 62 00. Specialmeny för kvällen.

TIDER FÖR KVÄLLEN:

20:00 Dj: Emma Larsson & Sandra Bandixx

21:30 Vulkano

22:30 Sarah Klang

23:30 Dj: Emma Larsson & Sandra Bandixx

********************************

SARAH KLANG

Med en karriär som knappt bara börjat är Sarah Klang redan namnet på allas läppar. Från den legendariska konserten på Way Out West 2017 och omtalade framträdandet på Sweden Makes Music i New York, till utsålda spelningar i Stockholm och Göteborg, en långvarig rotation för singeln ”Left Me On Fire” på P3 och ett kritikerrosat framträdande i SVTs På spåret. Fyra låtar in i karriären har den stora rösten och det smärtande hjärtat redan öppnat tårkanalerna hos lyssnare världen över och belönat Sarah själv de hedervärda nomineringarna till ”Årets nykomling” på 2018 års Grammis-gala och ”Årets live” på Manifestgalan. Den 9:e februari släpps Sarahs debutalbum, ”Love In The Milky Way”.

"Det är en sådan där exceptionell debut. En sådan som alla i branschen är på jakt efter: någonting alldeles nytt, alldeles färdigt, alldeles eget och alldeles omöjligt att inte golvas av." (Betyg 5/5) - SvD

"Sarah Klang har gjort det bästa debutalbum jag hört" - Jan Gradvall, Nyhetsmorgon TV4

"Bara prologen på en lång och storslagen karriär." (Betyg 5/6) - GAFFA

"Sarah Klang är tveklöst en av landets mest självklara artister just nu." (Betyg 5/5) - Borås Tidning

https://www.facebook.com/sarahklang

https://open.spotify.com/artist/6Pm0evhKSUGTGYDxzpGGKf

https://www.youtube.com/watch?v=nx3hXZW_GjE

VULKANO

Cissi på stående trummor och sång och Lisa på keyboards utgör en explosiv duo som kan spränga berg med sin kraft. Vulkano blandar hittiga poprefränger med mullrande trummor, jungelrythmer, förföriska melodier och pumpande basslingor. Cissi, jungfru och Lisa, skorpion, är inte rädda för att testa nya vägar i sin musik och pushar ständigt gränserna mellan punk, pop, rock och elektronica. Cissis texter rör sig mellan högt (fest, dans, sex) och lågt (existensiella grubblerier). Bandets intresse för det ockulta sprider ett magiskt shimmer över allt de gör. Vulkano är ett konstprojekt lika mycket som ett band och vid sidan av musiken skapar de visuell konst, film och performence art. Om du kommer till ett live gig med Vulkano kan du förvänta dig full-on rå punkenergi och ditt hjärta kommer att explodera i färger och glitter.

"Med Peach Punch erupterar Vulkano sina inre Lana Del Reys och är egensinniga och ohämmat melodiösa på en och samma gång. Det är en sprakande mix som skapar intensiv längtan efter palmer, kaliforniska vägar och upphöjda drömmars landskap." (Betyg 6/7) - Gaffa

https://www.facebook.com/vulkanotheband

https://open.spotify.com/artist/2S4n5c3lzji3iJcUxV4cIX

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=F_jStDuaS-M

DJ EMMA LARSSON & SANDRA BANDIXX

Musiken från dj-båset levereras ikväll av Örebros hetaste konstnär, klubbarrangör och bartender Sandra Bandixx. Vid hennes sida dansar Örebroarns nöjesguru Emma Larsson, och med glittriga skor och ögonlock får de er igång med bland annat Sahara Hotnights och Amason. De utlovar även discodans, ett herrans massa skålande och allsång bakom båset. Vi kallar dom Kir Royals!

KONSTBUNKERN

Konstbunkern ställer ut sin konst på väggar och i olika delar av lokalen. Det kommer blir en ny utställning varje Monokväll. Konstbunkern håller på med alltifrån streetart och graffiti till måleri, teckning och skulptur. Konstbunkern är samtidskonst och konst för folket!

https://www.facebook.com/konstbunkern

BANANAMOON

Jocke på Bananamoon säljer omsorgsfullt utvalda vinyler. Bläddra i backarna, känn doften av vinyl, lyssna på skivorna, prata musik, bli förförd, fynda. Bananamoon är alltid synonymt med bra kvalité, brett utbud, schyssta priser och inte minst: den trevligaste personalen som går att finna.

https://www.facebook.com/bananamoonorebro

********************************

KLUBB MONO

Mono är en liveklubb på Örebro Konserthus som presenterar det bästa från den svenska indiescenen. Vi vill berika Örebros liveklubbscen genom att ta sikte mot det alternativa, oberoende och äkta. Vi håller oss inte till någon speciell genre. För oss är indiemusik allt ifrån pop, rock, punk, sing/songwriter till hiphop, soul och elektroniskt. Det viktiga är att artisterna är unika och går sin egen väg.

Klubb Mono är ett samarbete mellan Örebro Konserthus och arrangörerna Niclas Jonsson och Mikael Lehikoinen.

Kolla in alla våra klubbkvällar på www.klubbmono.se

ÖREBRO KONSERTHUS

Örebro Konserthus är ett levande hus med fokus på människor, musik, mat och möten. På de olika scenerna finns variation och bredd, med husets egen orkester Svenska Kammarorkestern, och musik och evenemang i olika genrer. Konserthuset erbjuder helhetslösningar inom event, konferens och möten i en inspirerande miljö.

Se alla konserthusets evenemang och läs mer på:www.orebrokonserthus.com

********************************

Event info

lör 3/3 2018 kl. 20 — sön 4/3 2018 kl. 01

Örebro Konserthus