Noww stängs snart ner. Läs mer.
Klubb Mono: Anna Ternheim + Johannes Räihä fre 24/11 2017 kl. 19

Klubb Mono: Anna Ternheim + Johannes Räihä fre 24/11 2017 kl. 19

Klubb Mono gillar att vända upp och ner på gamla konventioner och koncept. Den här kvällen gör vi lite av ett tvärtom-mono med melankolidrottningen Anna Ternheim som en minst sagt storlagen inledning av kvällen. Att det dessutom är svensk turnépremiär hos oss på Klubb Mono är inget vi direkt tänker hålla hemligt. Anna Ternheim är en av Sveriges mest älskade artister som turnerar världen runt och spelar för utsålda hus. Den här gången gör hon det tillsammans med Martin Hederos från bl.a. The Soundtrack Of Our Lives (TSOOL) och Tonbruket. Det kommer bli avskalat, exklusivt och intimt.

Kvällen fortsätter med efterhäng i foajén där plockbuffén står uppdukad och Sveriges nästa indiepophjälte Johannes Räihä står redo. En debut-ep släpps snart på uppstickaren Woah Dad! - ett av de mest spännande och nytänkande svenska skivbolagen just nu med artister som Håkan Hellström, Bob Hund och Vita Bergen.

Kvällens dj är Peter Morén från Peter Bjorn and John. Förutom att vara en fenomenal låtskrivare och producent så är Peter en musikälskare av rang. Han hälsar att han kommer spela "dansant från diverse eror, världsdelar och genrer från rockabilly, soul, västafrikanskt till disco, hip-hop och en och annan gammal pophit. Ofta hamnar jag i något oplanerat spår när jag får feeling och så kan det sluta med bara cheezy tidiga 90-talshits sista timmen. Eller bara 60-tal."

Att det här kommer bli en magisk kväll är det ingen tvekan om, men den stora frågan kvarstår, kommer Anna Ternheim spela Shoreline? :)

/Klubb Mono och vänner

DATUM: Fredag 24 november

PLATS: Örebro Konserthus

DÖRRAR: 19:00

PRIS: 425 kr (gratis inträde till eftersläppet)

BILJETTER: http://www.ticketmaster.se/event/anna-ternheim-biljetter/479997

BORDSBOKNING: Från 19:00, kontakta Restaurang Umami 019-766 62 00. Specialmeny för kvällen.

ÅLDERSGRÄNS: 18 år

TIDER FÖR KVÄLLEN:

19:00 Dj: Peter Morén

20:00 Anna Ternheim (konsertsalen)

21:00 Eftersläpp (gratis inträde)

21:30 Dj: Peter Morén

22.00 Johannes Räihä (foajén)

23:00 Dj: Peter Morén

********************************

ANNA TERNHEIM

Anna Ternheim ger sig i höst ut på Europaturné. Den här gången i en avskalad sättning endast tillsammans med pianisten Martin Hederos.Med premiär i Bern 16 november kommer Anna Ternheim i höst ge en rad konserter. Efter att under 2016 gjort över 50 datum runt om i Europa kommer den här höstens turné vara mer sparsmakad såväl till omfång som musikaliskt uttryck.– Min inspiration brukar pendla mellan ytterligheter. Jag turnerade med ett helt fantastiskt band förra året och efter att mina låtar fått stora svulstiga arrangemang är det roligt att skala av igen. Jag har också länge velat spela med Martin Hederos. (The Soundtrack of Our Lives, Tonbruket). Han har sådan fantastisk närvaro och sitt helt egna uttryck. Det känns jätteroligt att våra liv sammanfaller i höst, jag ser fram emot att hans värld kommer möta min. Vi får se vart repen tar oss, jag är helt säker på att det kommer bli fantastiskt, berättar Anna Ternheim.Exklusivt och intimt blir alltså ledorden för höstens turné.

www.annaternheim.com

www.facebook.com/annaternheim

open.spotify.com/artist/6xSTQT32ZxLQPe37QIC308

JOHANNES RÄIHÄ

Närkesonen Johannes Räihä gör ett exklusivt gig i foajén efter Anna Ternheim. Johannes är enligt oss Sveriges nästa indiepophjälte som spås en lysande framtid. Debutsingeln “Sjöarna i Idaho” kom förra året och gjorde starka avtryck på många, men kanske allra starkast på skivbolaget Woah Dad! (som representerar bl.a. Håkan Hellström, Ola Salo, Henrik Berggren) som plockade upp Johannes och signade honom till bolaget. I somras stod han som enda liveakt på Håkan Hellströms fullsatta officiella efterfest på Pustervik i Göteborg. I slutet av februari planeras släpp av hans femspåriga debut-EP “Den varmaste kontinenten”.

DJ: PETER MORÉN (PETER BJORN AND JOHN)

Förutom att vara en fenomenal låtskrivare och producent så är Peter Morén en musikälskare av rang. Han hälsar att han kommer spela "dansant från diverse eror, världsdelar och genrer från rockabilly, soul, västafrikanskt till disco, hip-hop och en och annan gammal pophit. Ofta hamnar jag i något oplanerat spår när jag får feeling och så kan det sluta med bara cheezy tidiga 90-talshits sista timmen. Eller bara 60-tal."

www.facebook.com/PeterMorenOfficial

www.peterbjornandjohn.com

KONSTBUNKERN

Konstföreningen Bunkern, eller Konstbunkern som de också kallar sig själva, ställer ut sin konst på väggar och i olika delar av lokalen. Det kommer blir en ny utställning varje Monokväll. Konstbunkern håller på med alltifrån streetart och graffiti till måleri, teckning och skulptur. Konstbunkern är samtidskonst och konst för folket!

https://www.facebook.com/konstbunkern

BANANAMOON

Jocke på Bananamoon säljer omsorgsfullt utvalda vinyler. Bläddra i backarna, känn doften av vinyl, lyssna på skivorna, prata musik, bli förförd, fynda. Bananamoon är alltid synonymt med bra kvalité, brett utbud, schyssta priser och inte minst: den trevligaste personalen som går att finna.

https://www.facebook.com/bananamoonorebro

********************************

KLUBB MONO

Mono är en liveklubb på Örebro Konserthus som presenterar det bästa från den svenska indiescenen. Vi vill berika Örebros liveklubbscen genom att ta sikte mot det alternativa, oberoende och äkta. Vi håller oss inte till någon speciell genre. För oss är indiemusik allt ifrån pop, rock, punk, sing/songwriter till hiphop, soul och elektroniskt. Det viktiga är att artisterna är unika och går sin egen väg.

Klubb Mono är ett samarbete mellan Örebro Konserthus och arrangörerna Niclas Jonsson och Mikael Lehikoinen.

Kolla in alla våra klubbkvällar på www.klubbmono.se

OM ÖREBRO KONSERTHUS

Örebro Konserthus är ett levande hus med fokus på människor, musik, mat och möten. På de olika scenerna finns variation och bredd, med husets egen orkester Svenska Kammarorkestern, och musik och evenemang i olika genrer. Konserthuset erbjuder helhetslösningar inom event, konferens och möten i en inspirerande miljö.

Se alla konserthusets evenemang och läs mer på:www.orebrokonserthus.com

Event info

fre 24/11 2017 kl. 19 — lör 25/11 2017 kl. 02

Örebro Konserthus