Kajskjulets scen presenterar Torsson! lör 25/3 2017 kl. 20

Kajskjulets scen presenterar Torsson! lör 25/3 2017 kl. 20

I vår åker Torsson ut på jubileumsturnén – ”Den stora smällen”.

År 1976 nådde jordens befolkning 4-miljarderstrecket, kungen förlovade sig med Silvia, Astrid Lindgren var vansinnig på det svenska skattesystemet, det rådde Ingemar Stenmark och Björn Borg feber, Olof Palme och sossarna förlorar valet och Torbjörn Fälldin blir Sveriges första borgerliga statsminister sedan 1936, Evert Taube och Mao Zedong dör och Torsson bildades.

Torsson, ansvariga för odödliga hits som Klippans Centrum, Det Spelades Bättre Boll och Blodomloppet, fyller nu 40 år som band. För att fira detta, och som en hyllning till alla trogna fans i Klippan, kommer Torsson ge en gratiskonsert den 26 november. Under senare år har bandet haft adress Lund, men kopplingarna till Klippan är fortfarande starka.

Den 26 november är det på dagen 40 år sedan Torsson stod på scen för första gången på Lilla Teatern i Lund. Ganska snart efter debuten blev Klippan bandets hemvist, och i numera nedlagda Studio Bombadill spelade man in ett antal singlar och sina två första, klassiska album. Och för att fira bjuder Klippans kommun denna dag på en gratiskonsert på torget i Klippans centrum kl 12.30.

Torsson firar också sin födelsedag med att samma dag släppa en ny platta, ”Torsson”, och på dagen ges även boken "Torsson - boken om det fjärde bästa bandet i Lund" ut. Boken innehåller unikt bildmaterial och man får bland annat veta varför texterna inte handlar om hjärta och smärta och vilken betydelse centralgestalter som Sven Tall och demonproducenten Pål Spektrum haft.

Trailer för den kommande boken: https://youtu.be/b3cZwbIahqs

Trailer för den kommande plattan: https://youtu.be/_HNfBUx3h-8

Och i vår åker Torsson ut på jubileumsturnén ”Den Stora Smällen”.

16-feb Stockholm Södra Teatern

17-feb Uppsala Katalin

23-feb Malmö Slagthuset

24-feb Lund Stadsteatern

25-feb Helsingborg The Tivoli

25-mar Halmstad Kajskjulet

31-mar Göteborg Stora teatern

Fler konserter tillkommer.

Biljetter släpps på måndag den 31 oktober.

Torsson är:

Bo Åkerström; sång, gitarr

Michael Sellers; gitarr, lap steel, sång

Thomas Holst; gitarr, orgel, sång

Dan Persson; bas, sång

Sticky Bomb; trummor

Förköp: 225 kr + serviceavgift

Dörr: 250 kr

Event info

lör 25/3 2017 kl. 20 — sön 26/3 2017 kl. 01

Kajskjulets scen