Kajskjulets scen presenterar The Temperance Movement ! tor 26/10 2017 kl. 19

Kajskjulets scen presenterar The Temperance Movement ! tor 26/10 2017 kl. 19

The Temperance Movement

The Temperance Movement har precis avslutat en mycket speciell turné genom den svenska landsbygden och våra småstäder. En gropig sommar och höst med bl.a. gitarristbyte satte bandet på prov och mycket stod oklart inför nästa albumsläpp. TTM som turnerat över hela världen och ständigt vuxit sig allt populärare hade inte varit i närheten av några motgångar tidigare och sällan har vi skådat ett sådant harmoniskt och sammansvetsat rockband. Nu fick de en rejäl utmaning att bita i precis när förarbetet inför deras färdiginspelade och superviktiga album nummer två skulle börja.

Bandet hanterade den uppkomna situationen på ett föredömligt sätt. De kröp ännu närmare varandra, gav sig god tid att hitta den perfekta ersättaren och bokade en turné i favoritlandet Sverige som skulle ge dom chansen att gå in i framtiden som en ännu starkare enhet, redo för nästa stora steg i karriären.

Vi är många som kan vittna om att bandet på ett nästan overkligt sätt lyckats vända situationen och bli ännu starkare och ännu bättre. Varje konsert blev till en delseger i TTMs segertåg genom ett mörkt, blåsigt och kallt förvinter-Sverige. Samma råa kyla som vi med vädret bjudit på, har bandet vänt till värme och glädje på klubbarna. Nära på varenda konsert har såld ut och recensionerna har varit lysande för bandets spelningar och de talar sitt tydliga språk. Helsingborgs Dagblad ger bandets avslutande spelning full pott och skriver:

”Sen rullar en mäktig rock'n'roll-maskin igång. Att gitarristen Luke Potashnick nyligen hoppat av och ersatts av Matt White har inte gjort någon skada för tajtheten och svänget, där basisten Nick Fyffe och trummisen Damon Wilson är urstarka motorer… Men när man pratar om TTM kan man aldrig komma undan det faktum att en medlem hamnar i fokus. Sångaren Phil Campbell är en energisk Duracellkanin med en röst som gör det omöjligt att inte nämna namn som Paul Rodgers (Free, Bad Company), Ronnie Van Zant (Lynyrd Skynyrd) eller Chris Robinson (The Black Crowes)… Men TTM är samtidigt hela paketet. De har även låtarna som krävs.”??

Uppsala Nyheter skriver om konserten på Katalin i Uppsala: ”När ett av världens bästa liveband kliver upp på Katalins scen, då svänger det som tusan redan från de första gitarr-riffen. De öppnade med den nya låten Battle Lines. Det är som en ångvält rullar in på scenen och tar hela lokalen i besittning. Bandet är kollosalt tight och samspelt trots att de har en ny gitarrist sedan någon vecka som ersatt Luke Potashnick.”

Den 15:e januari släpps albumet ”White Bear”. Bandet har på konserterna spelat och provat hela skivan, och trots att ingen i publiken haft chansen att höra sångerna förut, gick låtarna rakt in i det speciella rummet i musikhjärtat – reserverat för Temperance Movement. Det nya låtmaterialet är med andra ord testat, gillat av fansen, stämplat med TTMs egna kvalitetsstämpel och redo för leverans.

Bandets resa sedan starten är spektakulär. I hemlandet England är TTM idag ett av de största rockbanden med de mest hängivna fansen. Förutom att bandet blev utsedd till bästa nykomling på Classic Rock Awards säljer de ut legendariska Shepards Bush i London och en rad andra stora konserthus runt om i England.

En fyra månaders lång turné USA med Blackberry Smoke, konserten med The Rolling Stones och stor framgång på radio för singeln ”Take It Back” har också öppnat upp det stora landet i väst. Överallt skapar TTM starka band med sina fans. Ryktet säger att countrystjärnan Miranda Lambert har blivit ett av fansen och att hon chartrade ett plan för att få se bandet live i Denver.

Det är mycket amerikanskt och 70-tals doftande rock när man först lyssnar på The Temperance Movement. Referenser görs lätt till Rival Sons, Black Crowes och Blackberry Smoke. Men efter en stund så märker man att det finns något som sticker ut från bandets Americana/Classic Rock. Likt andra brittiska band klart inspirerade av amerikansk Real Deal Music finns det ett låtskriveri som du sällan finner i USA. En känsla för pop, riff och refränger som på ett oförskämt sätt fångar lyssnaren och får den att stanna upp, lyssna och bli fans. Alla som gillar och vet var stora brittiska band som The Rolling Stones, Beatles, The Faces, Kinks, Mumford & Sons, The Clash och Primal Scream hittat sin inspiration vet vad vi menar. TTM följer ett väl beprövat brittiskt framgångsrecept. Man tolkar och hyllar musiken man älskar och beundrar från USA, på ett sätt som både låter fantastiskt och på köpet lockar en jättepublik.

Förköp: 250 kr + serviceavgift

Dörr: 280 kr

Event info

tor 26/10 2017 kl. 19 — fre 27/10 2017 kl. 01

Kajskjulets scen