Noww stängs snart ner. Läs mer.
Iiris Viljanen + Allra Käraste Syster - Mejeriet - 17 feb fre 17/2 2017 kl. 20

Iiris Viljanen + Allra Käraste Syster - Mejeriet - 17 feb fre 17/2 2017 kl. 20

Under våren 2016 gav Iiris Viljanen (sedan tidigare känd från bl.a. Vasas flora och fauna) ut den instrumentala pianoskivan "Kiss Me, Stupid & 7 more solo piano pieces" i samband med en utsåld premiärkonsert på Uppsala Konsert & Kongress. Under hösten var hon aktuell på en rad scener runt om i landet och den 26 oktober släpptes ett nytt soloalbum; "Mercedes" via egna bolaget Voi Elämä!.

Det här är en skiva om djur, svenska män och mörka platser. Om tio år i Sverige. Det blev österbottnisk rap och mycket klaviaturer bland annat. Skivan heter Mercedes, till minne av en katt som föddes i en bastrumma på min konfirmationsdag, säger Iiris Viljanen.

Iiris var med som gäst och support på Emil Jensens succéföreställning, Flyktpotatis. Emil Jensen och Iiris släppte nyligen duettsingeln "Kolla på film" kanske pophistoriens första möte mellan finlandssvenska och skånska. Viljanen hörs också som sångare på nyutgivna EP:n "En pelikan på myren sånger från Tjärdalen", där medlemmar ur Winhill/Losehill skrivit musik till Riksteaterns uppsättning av Sara Lidmans roman "Tjärdalen".

Missa nu inte möjligheten att se Iiris Viljanen framföra låtar från det magiska albumet 'Mercedes' på Mejeriet för första gången.

SUPPORT: Allra Käraste Syster

Allra Käraste Syster är en innovativ kraftfull popkvintett ifrån Malmö som har spelat tillsammans sedan starten av 2013. Deras debut-EP släpptes våren 2014 och musiken har beskrivits som "Stämningsladdad, vacker och liksom långsamt växande popmusik" (Klubb Gordon), dramatisk sagolik musik (Hymn) och popmusik som utmanar tre-ackord-tack-å-hej med underfundighet och berättarglädje."(PSL) Sedan debuten har Allra Käraste Syster utmanat sin sättning och sina arrangemang med både kör- och stråkkvartett vilket resulterat i två vackra musikvideor där deras komponerade projektioner fått ta lika stor plats som musiken i skapandet av den rätta stämningen i videorna.

Allt började med att pianisten Ylva och sångerskan Andrea bestämde sig för att komponera musik ihop och sedan föll allt på plats när Joakim, Liam och Ellen gick med i bandet. Musiken är gränsöverskridande, och svår att placera i en specifik genre, men man hör referenser från likväl pop som från jazz, och ett framtidshopp om att få leverera den dynamiska musiken på en stor konsertarena.

Andrea Hatanmaa Sång, Klockspel och Moog

Ylva Almcrantz Piano, kör

Ellen Pettersson Flygelhorn

Joakim Lissmyr Kontrabas

Liam Amner Trummor

Vi säljer onumrerade sittplatser som gäller på vår parkett och ståplatser som gäller till gradängerna och balkongerna.

Event info

fre 17/2 2017 kl. 20 — 23

Mejeriet