Noww stängs snart ner. Läs mer.
Grundläggande utbildning i KBT (steg-1) tis 28/3 2017 kl. 08:30

Grundläggande utbildning i KBT (steg-1) tis 28/3 2017 kl. 08:30

Grundläggande utbildning i kognitiv och beteendeinriktad psykoterapi (KBT), steg-1.

Utbildningen syftar till att ge grundläggande kunskaper och färdigheter i att bedriva kognitiv och beteendeinriktad psykoterapi (KBT) under handledning av legitimerad psykoterapeut. Utbildningen ger en allmän översikt över psykoterapimetoderna inom KBT samt specifika kunskaper om den kognitiva beteendeterapins teoretiska grunder.

Utbildningen vänder sig till personer med människovårdande yrkesutbildning. Den ges på halvfart med en undervisningsdag per vecka. Utbildningen sträcker sig över fyra terminer och motsvarar i omfattning 45 högskolepoäng.

Utbildningen är auktoriserad av sfKBT (svenska föreningen för kognitiva och beteendeinriktade terapier). Den följer sfKBT:s riktlinjer för grundutbildning i KBT samt kvalitetsgranskas av föreningen.

Lång erfarenhet och hög kompetens inom respektive undervisningsområde. Våra metodlärare är bland de främsta i Sverige inom respektive tillämpningsområde. De har mångårig erfarenhet av metoden. Merparten är leg. psykoterapeuter och handledarutbildade. Alla våra handledare är handledarutbildade. Detta är en del av de krav som ställs för att utbildningen ska vara behörighetsgivande för det legitimationsgrundande psykoterapeutprogrammet (steg-2).

För tillträde till utbildningen krävs allmän och särskild behörighet. Mer information om detta och om utbildningen i sin helhet hittar du på vår hemsida.

Kursstart: 28 mars 2017

Sista anmälningsdag: 20 februari 2017

Var: Kognios lokaler i Lund

Event info

tis 28/3 2017 kl. 08:30 — 16:30

Kognio - centrum för KBT