Noww stängs snart ner. Läs mer.
Förskoledidaktiskt nätverk ons 28/2 kl. 15:45

Förskoledidaktiskt nätverk ons 28/2 kl. 15:45

RUC - Regionalt utvecklingscentrum välkomnar dig som arbetar i regionens förskolor samt lärarutbildare och forskare inom förskollärarprogrammet vid Örebro universitet till ännu en nätverksträff, denna gång innehållande en föreläsning om hur man kan integrera naturvetenskapliga och estetiska ämnesområden.

Vi inleder med registrering och kaffe.

Program

Föreläsning

Barbro Bergfeldt och Erik Sjöstedt, universitetsadjunkter vid Örebro universitet, berättar hur de integrerar naturvetenskapliga och estetiska ämnesområden i sin undervisning i förskollärarutbildningen vid Örebro Universitet.

I en av delkurserna använder vi oss av egentillverkade kasperdockor (recycling) för att förmedla naturvetenskap till barn. Detta arbete bedrivs utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Att bygga sin egen kasperdocka och använda den i ett kroppsligt agerande ger oss ett verktyg att använda i den pedagogiska verksamheten. Genom att integrera skapande med naturvetenskap kan vi kombinera detta nya med våra gamla erfarenheter, och därmed skapas något nytt.

Vi kommer att berätta om vårt arbete och visa hur man på ett enkelt sätt bygger en kasperdocka. Det material vi använder oss av är sådant som oftast finns hemma; en tom toalett eller hushållsrulle, en nylonstrumpa (valfri färg), garn eller skinn till hår, lite tyg till kläder, en gammal t-shirt eller tröja går bra, nål och tråd att sy med lite spetsar eller annat ”tullitull” om man tycker det är kul, pärlor, knappar osv.

Anmälan

Individuell anmälan krävs. Anmäl dig via denna länk https://sunet.artologik.net/oru/Survey/1845?AspxAutoDetectCookieSupport=1 senast 21 februari 2018.

Deltagande är kostnadsfritt och vi bjuder på kaffe.

Anmälan är bindande och uteblivet deltagande kan komma att debiteras. Meddela därför eventuell avanmälan i god tid.

Välkommen!

Vid eventuella frågor kontakta:

Jenny Pettersson

Administratör RUC - Regionalt utvecklingscentrum

RUC.lararprogram@oru.se , tel. 019-30 30 00 (vxl)

Event info

ons 28/2 2018 kl. 15:45 — 18

Örebro universitet