Den dolda konsten
 Lör 2 maj - Sön 7 juni
 
 Ett urval ur Örebro kommuns konstsamling
 
 Vad döljer sig i Örebro... lör 2/5 2015

Den dolda konsten Lör 2 maj - Sön 7 juni Ett urval ur Örebro kommuns konstsamling Vad döljer sig i Örebro... lör 2/5 2015

Den dolda konsten

Lör 2 maj - Sön 7 juni

Ett urval ur Örebro kommuns konstsamling

Vad döljer sig i Örebro kommuns konstsamling? I den här utställningen lyfter vi fram ett 80-tal konstskatter av de nästan 8000 lösa konstverk som finns i samlingen. Målningar, teckningar, skulpturer och andra objekt kommer att fylla konsthallen i en generös hängning. Det blir en blandning av nytt och gammalt, känt och okänt, stort och smått. Vi vill bjuda på ett representativt urval av den konst som förvärvats till samlingen de senaste 100 åren.

Till skillnad mot den offentliga konsten ute på torg och i parker, är löskonsten deponerad ute i kommunens verksamheter och därmed ”dold” för allmänheten i stort. Den finns bl.a. på äldreboenden, kontor, i skolor och konferensrum.

Örebro konsthall ansvarar för inköp och förvaltning av konst åt Örebro kommun. Syftet med kommunens konstinköp är att berika och skapa estetiskt tilltalande miljöer i lokaler och på arbetsplatser som ägs, förhyrs eller används av Örebro kommun.

Merparten av den lösa konsten köps in från utställningar på gallerier och konsthallar i Örebro kommun. Inköpen görs utifrån funktionella och estetiska aspekter men även för dess samtida egenskaper som en spegling av den tid vi lever i just nu.

För mer information

Telefon 019-21 49 00

E-post konsthallen@orebro.se

Event info

lör 2/5 2015 — sön 7/6 2015

Örebro konsthall