Noww stängs snart ner. Läs mer.
Chico Lindvall & Johnny Åman - akustisk jazz, Kulturkrogen, Lund lör 14/1 2017 kl. 21

Chico Lindvall & Johnny Åman - akustisk jazz, Kulturkrogen, Lund lör 14/1 2017 kl. 21

CHICO LINDVALL, gitarristernas gitarrist, drar nu igång lördagsmusiken. Med sig har han kontrabasisten JOHNNY ÅMAN, lite yngre än Chico och unik även med sitt oerfterhärmliga rörelsemönster. Herr Åman har spelat med tunga namn som Carl Winther Trio, Jerry Bergonzy och Anders Bergcrantz. Och i Lund på Mathias Landaeus Undergroundkvällar.

Det handlar alltså om akustisk jazz med två av Malmös absolut skickligaste musiker. Tillsammans har de gjort mer än hundra gig i alla tänkbara format. På lördag framträder de som duo. Kompositioner av jazzgiganter som DUKE ELLINGTON, JOHN COLTRANE och JIMMY ROWLES, men även BEATLES, STONES och KINKS.

När Chico spelade blues på Kulturkrogen förra året verkade det som om Lunds alla gitarrister hade förlagt sitt årsmöte hit. Chico slog igenom med sin instrumentalgrupp LOTUS som gjorde två legendariska fusionalbum i mitten på 70-talet. Han spelade sedan med MIKAEL WIEHE och efter det med lite mer obskyra namn som VAN MORRISON, DIZZY GILLESPIE och DAVE LIEBMANN. Sistnämnda var under hans tid i DANSKA RADIONS BIG BAND. Och så kan vi lägga till flera år i storbandet TOLVAN.

Duon kommer ha med sig CD:n "Music in the Bloom" till försäljning. Säljs bara på spelningar. Pris 100 kr.

BORDSBOKNING 046 - 14 65 10

ENTRÉ 40 kr

Event info

lör 14/1 2017 kl. 21 — 23

Kulturkrogen Lund