Noww stängs snart ner. Läs mer.
Bok- och författarkväll med Peter Wallensteen tis 17/1 2017 kl. 18

Bok- och författarkväll med Peter Wallensteen tis 17/1 2017 kl. 18

Västmanlands-Dala nations bibliotek presenterar stolt en bok- och författarkväll med Inspektor och professor Peter Wallensteen!

Kom och lyssna när Peter Wallensteen berättar om sin nyutgivna bok Fredens diplomater gjord tillsammans med Isak Svensson. Vi firar boklanseringen med alkoholfritt bubbel och snittar. Efteråt finns möjlighet att ställa frågor och köpa ett exemplar av boken. Välkomna till en kväll i fredens tecken i Västmanlands-Dala nations bibliotek tisdag 17/1 klockan 18.00.

Boken Fredens diplomater tar upp fredsmedlingsinsatser som gjorts av enskilda personer från de nordiska länderna. I ett internationellt perspektiv har vår del av världen haft påtagligt många medlare. Författarna försöker beskriva medlarnas insatser, förklara vad de har gjort och diskutera hur de bidragit till att konflikters förlopp förändrats i fredlig riktning. Många medlare är kända, andra nämns inte så ofta. Medling är inte ett självändamål. Få engagerar sig för ära och berömmelse. Många har varit tveksamma när de blivit tillfrågade om att ställa upp på en intervju. Flertalet drivs av en vilja att få slut på krig och finna en tillfredsställande lösning på svåra problem. Förhoppningen är att boken ska kunna bidra till en realistisk bild av vad en medlare kan åstadkomma, men också vad som inte är möjligt utan kräver andra insatser.

Gratis inträde, men nationskort krävs.

Varmt välkomna!

Event info

tis 17/1 2017 kl. 18 — 20

V-Dala nation