Återhämtande fredagskväll med Lise fre 12/1 kl. 17:30

Återhämtande fredagskväll med Lise fre 12/1 kl. 17:30

Återhämtande 2 timmars Yogaklass

Ca 1g/månad lyxar vi till det på Yogastudion med denna yogaklass med Lise.

Mjuka rörelser som alla kan följa med på, djupt återhämtande för kropp och själ!

På fredag är det dags för Lise Benberg och Återhämtnings yoga igen!

Sagt av deltagare sedan förra fredagen:

- Wow, det var proffsigt!

- Första gången det känns som jag gör riktig Yoga!

- Jag kunde verkligen slappna av!!

Pris: 350kr/2 klipp/ingår vid terminskort

Anmälan: info@yogastudionumea.se

Drop in och betala via swish går utmärkt, Varmt Välkommen!

Ingen tidigare erfarenhet krävs.

Lise har jobbat heltid som yogalärare i 10 år och ägt och drivit Yoga Studion Lappland uppe i Kiruna. Lise är certifierad yogalärare inom flera yogaformer: Ashtanga Yoga, Hatha Yoga, Yin Yoga, Barn & Tonårsyoga, Mamma & Baby Yoga och MediYoga.

Ofta undervisar Lise i Vinyasa Yoga, med ”flow” och med andningen i fokus.

Lises bakgrund

Under 80-90 talet åkte jag puckelpist i Svenska Landslaget på heltid i 8 år. Mina främsta meriter är 7 SM guld, ett antal pallplaceringar i World Cup och Europa Cup samt 7:a på VM.

Jag önskar att jag då hade vetat vad Yoga kan göra för både kropp och själ.

Elitidrott och Yoga är egentligen varandras motsatser.

När man utövar yoga handlar det aldrig om prestation.

Däremot lär yogan oss att andas rätt - för att släppa stress, smärta och oro.

Den ger en inre styrka, en känsla för hur kropp och sinne hör ihop.

I västvärlden lever vi i ett högt tempo med höga krav och önskningar, både från oss själva och från omgivningen. Vi vill vara snygga, vältränade, ha ett bra jobb, vara fantastiska föräldrar, ha ett vackert hem och ha en underbar relation till både familj och vänner. Ofta ligger ribban alldeles för högt.

För min del slutade stressen i kropp och själ med platt fall. I backspegeln kan jag nu se att jag hade sprungit lite för fort lite för länge. En dag tog jag mig inte upp ur sängen, kunde knappt formulera ett ord och hamnade på sjukhus.

Även om det är synd att en krasch skulle till för att jag skulle börja ta hand om helheten, skulle jag inte vilja vara utan denna erfarenhet. Den gjorde att jag hittade yogan. I de svartaste stunderna lovade jag mig själv att om jag tar mig ur ”tillståndet” skall jag ta till min livsuppgift att hjälpa andra att inte hamna här!

När jag hittade yogan kände jag ganska snabbt hur det inre hjulet började snurra lite långsammare, hur jag började se allt med lite klarare blick.

På yogamattan behöver man inte vara duktig. Där är man perfekt precis som man är!

Man släpper alla ambitioner och lär sig med tiden lyssna på sin inre röst, sin inre lärare. Yogans motto är att släppa alla måsten, stoppa sinnets växlingar för en stund och bara vara närvarande i stunden.

Yogarörelserna påverkar oss inte enbart fysiskt utan även mentalt, känslomässigt och energimässigt. Det finns vetenskapliga studier på en mängd sjukdomstillstånd, både fysiska och mentala, som påverkas enormt positivt av yoga.

Det tog lite tid och möda att nå dit jag är idag, men det har varit värt varenda sekund.

Trots att även jag får bakslag ibland – och känner mig som ett levande exempel på dålig marknadsföring – vet jag åtminstone hur jag gör för att hitta helheten igen.

Med hjälp av yogan och andningen har jag lärt mig kontrollera både yttre och inre stress. Att jag dessutom får både styrka, smidighet och kondition av yogan, samt har det stora privilegiet att få dela med mig av mina erfarenheter gör att jag lever min dröm!

Event info

fre 12/1 2018 kl. 17:30 — fre 8/6 2018 kl. 19:30

Yogastudion Umeå